hur man ska behandla solskador

Varma, soliga vädret är perfekt för att tillbringa tid utomhus. Men om du inte är försiktig, kan långvarig exponering för farliga ultravioletta strålar solskador på huden och ökar risken för solbränna och hudcancer. Tillämpa solskyddsmedel är viktigt att skydda huden. Men om du glömmer att tillämpa skydd och du upplever en brännskada, finns det sätt att behandla skador och lindra obehag
1.
Mayo Clinic rekommenderar att sitta i en sval bad med vatten eller ta en kall dusch för att lindra brännande och stickande känsla i en solbränna. Applicera en cool trasa för att brännas huden att lindra obehag.
2.
Ta smärtstillande. Enligt "The Doctor's Book of huskurer," läkemedel såsom ibuprofen och acetylsalicylsyra lindra inflammation och lindrar smärta från en solbränna. Använd enligt.
3.
Skydda blåsor. Beröring eller gnida blåsor mot kläder kan orsaka ytterligare smärta. Medline Plus rekommenderar linda en medicinsk förband eller kompress runt blåsor, sol-skadad hud att mildra ytterligare smärta. Inköp bandage från dagligvaruhandeln eller apotek.
4.
Smörj att lindra torrhet. Håll huden återfuktas med lotion för att minska peeling och torrhet.
5.
Använda ett anti-kliar grädde. Krämer såsom kortison lindra klåda och irritation i samband med solskadad hud.
6.
Använd hud produkter. Långvarig exponering för solljus kan skada hudceller. Enligt Burn Överlevande i hela världen, Inc. , reparation dessa celler och minska rynkor och missfärgning av huden med hjälp av OTC och recept hudvårdsprodukter som innehåller A-vitamin, soja, retinol-och alfa-hydroxy syror. Fråga en hudläkare för rekommendationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.