inledande fertilitet testning

Enligt Centers for Disease Control and Prevention, 11,8 procent av amerikanska kvinnor i åldern 15 till 44 har problem att bli gravid eller bär ett barn till sikt. Den amerikanska Graviditet Association säger barnlöshet drabbar 10 procent av amerikanska par i fertil ålder. (Se referenser 1 och 2) Många av dessa personer kommer att söka fertilitetsbehandling. Även om denna process kan vara skrämmande, vissa inledande fertilitet tester är standard

Timing

Den vanligaste definitionen av infertilitet är oförmågan att tänka efter ett år för att försöka eller oförmåga att behålla en graviditet. (Se referenser 3 och 4) I enlighet med denna definition, läkare rekommendera par försöker bli gravid under minst ett år innan fertiliteten testning. Vissa läkare rekommenderar att kvinnor över 35 år bör uppsöka läkare efter sex månader för att försöka bli gravid eftersom förmågan att uppnå en graviditet minskar med åldern. (Se referenser 3)

fertilitetsfaktorer

Att uppnå och bibehålla en graviditet både beror på flera faktorer: produktion av friska spermier från manliga partner och friska ägg av den kvinnliga partnern, möjligheterna för en spermie att resa obehindrat till ägget, möjligheterna för en spermie att befrukta ägget, förmågan av ett befruktat ägg implantation i kvinnans livmoder, och en rimlig miljö för embryot att utvecklas. (Se referenser 3) Enligt Jones Institutet för reproduktiv medicin (platsen för det första barnet föddes i USA som en följd av in vitro fertilisering) kommer en utvärdering infertilitet testa alla dessa faktorer för att isolera och identifiera den felaktiga steg (eller steg) under graviditeten processen. (Se referenser 5)

Initial testet

Innan någon Fruktsamhetstalet testning börjar, läkare rekommendera att båda parter har en allmän undersökning för att utesluta fysiska sjukdomar eller infektioner som orsak till parets infertilitet. Dessutom kan frågor om parets sexuella vanor att avgöra huruvida paret har gått samlag ordentligt för att uppnå en graviditet. (Se referenser 3)

Man Tester

En analys av sperma den första --- och ofta endast --- fertilitet test för den manliga partnern. Under denna provning är spermier samlas i ett prov burk och granskas i mikroskop. Analysen fokuserar på antal, form, kvalitet, rörlighet, överlevnad och progression av spermier. Sperma volym och främmande sperma innehåll (t. ex. vita blodkroppar som tyder på infektion) bör också beaktas. (Se Referenser 6 och 7)

Kvinna Tester

Fertilitet tester för den kvinnliga partnern är mer delaktiga. Den kvinnliga partner kan behöva för att spåra hennes basala kropp (eller vaknar) temperatur flera månader att avgöra om hon har ägglossning. Over-the-counter ägglossningstest är också tillgängliga för hemmabruk.

Blood arbetet mäter hormonnivåer i den kvinnliga partnern. Follikelstimulerande hormon (FSH), luteiniserande hormon (LH) och progesteron, bland andra, viktiga komponenter för att uppnå och bibehålla en graviditet och analyseras på specifika punkter i kvinnans menstruationscykel. (Se referenser 8) En första fertiliteten Analysen kan också innehålla en bäcken ultraljudsundersökning --- möjligen på flera olika tillfällen under den kvinnliga partnerns cykel --- att bedöma tillståndet i livmoder och äggstockar. I synnerhet kommer tjockleken på livmoderslemhinnan och utveckling av ägg folliklar övervakas. (Se referenser 8)

ytterligare prov

Om inledande testerna misslyckas att lokalisera orsaken till ett parets infertilitet, kan ytterligare tester rekommenderas. För den manliga partnern, kan ytterligare analyser av sperma fastställa om spermierna kan tränga in ett ägg. En biopsi av tubuli i testiklarna kan avgöra i vilken takt den manliga partnern producerar spermier, och en ultraljudsundersökning kan identifiera blockering eller skador på manliga genitalia. (Se referenser 6) För den kvinnliga partnern, en hysterosalpingogram (HSG) test, som är en röntgenbild av livmodern och äggledarna, får plats en blockering. En laparoskopisk undersökning, som är mindre operation för att se på de kvinnliga partners buk, kan fastställa förekomsten av ärrvävnad, endometrios (onormal tillväxt av livmoderslemhinnan), eller annan skada på den kvinnliga reproduktionsorganen. (Se referenser 4 och 8)


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.