protokoll för örat bevattning

Öronvax samlas cerumen, som består av sekret och sloughed-off död hud. Öronvax kan vara gulaktig till mörkt brun i färgen. Medan öronvax är nödvändigt att skydda öronen från smuts och bakterier, kan påverkas öronvax resultera i blockeringar. Öronvax blockeringar kan orsaka smärta, obehag och tillfälligt förlust av hörsel. Skölj i hörselgången för att rensa ut öronvax impaktion

Förberedelser

Den första protokollet för bevattningsändamål örat innebär mjukar upp öronvax. Din läkare kan rekommendera att använda ett öga pipetten och olivolja, endast använda en olivolja ordinerats av din läkare. Låt olivolja uppnå rumstemperatur (ca 98,6 grader F) före applicering. Ligg med det påverkade örat mot taket. Dra ytterörat bakåt och uppåt för att öppna i hörselgången. Sätt i två droppar av olivolja i hörselgången.

Post-Förberedelser

Ligg stilla i åtminstone fem minuter efter applicering av oljan. Sitt upp och torka försiktigt eventuell överflödig olja från örat. Placera inga bomull i örat, det kan blot upp någon olja i hörselgången. Enligt ÖNH Omvårdnad, kan du säkert använda den här metoden två gånger om dagen före bevattning förfarandet.

Konstbevattning

När du har mjuknat vaxet i örat, kommer din läkare att följa upp med en syringing förfarande. Läkaren kommer att använda en mjuk glödlampa att spruta varmt vatten i hörselgången. Efter proceduren tipsa drabbade örat åt sidan för att hjälpa tömma ut överflödigt vatten och eventuella vax skräp. Det är normalt att känna obehag under en bevattning förfarande, men berätta för din läkare om du känner smärta, eftersom detta tyder på att hörselgången kan vara perforerade.

Post-Bevattning

Efter bevattning förfarande kommer du att vara mer mottagliga för öroninfektioner. Du kan också uppleva att det ringer i örat. Om du börjar känna dig yr, känna smärta i örat eller utveckla utsläpp från örat, meddela din läkare. Efter en bevattning förfarande, avstå från att använda bomullspinnar, eftersom detta kan öka dina chanser för att utveckla en öroninfektion.

Överväganden

inte genomgå ett bevattningssystem proceduren om du nyligen har lidit av en öroninfektion eller om du har genomgått misslyckades bevattning förfaranden. Irrigations är inte tänkta att utföras om du har en perforerad trumhinna eller om du har en genomföringen. En genomföring är en slang som opereras in i örat för att ta bort överflödig vätska uppbyggd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.