retinol för brustna blodkärl

Brustna blodkärl ha många orsaker. Trycket från glasögon, extrema temperaturer, solbränna, alkoholmissbruk, vind och ärftliga tillstånd eller skador oavsett orsak detta gemensamma problem

Retinol och brustna blodkärl

Retinol är en form av vitamin A. Det är en lindrigare form av receptbelagda läkemedel Retin-A eller allmänt, tretinoin. Vissa kanske tycker att retinol, som är tänkt att bygga kollagen i huden, kan minska förekomsten av brustna blodkärl. I verkligheten är detta inte fallet. Retinol måste vara mycket stark för att ens rival tretinoin i effektivitet och bygga upp epitelceller som teoretiskt skulle "dölja" dem. Både stark retinol och tretinoin försvaga huden genom att först gallring huden. Så småningom huden inte bygga upp, men fortfarande bräcklig. I själva verket kan både tretinoin och retinol faktiskt vara en orsak till brustna blodkärl snarare än ett botemedel.

Retinol att behandla brustna blodkärl

Trots att majoriteten anser att retinol orsakar brustna blodkärl finns det produkter, såsom Skin Doctors Kapillär Klar, som använder en kombination av ämnen hud stärka att reparera brustna blodkärl. Även om du hittar sällan en läkare som kommer att råda dig att använda retinol på egen hand för att hjälpa till med brustna blodkärl, kan kombinationen produkterna erbjuder vissa fördelar. Dessa innehåller oftast andra "kapillär stärka" ingredienser såsom vitamin K, en känd koagulering stöd, och Allentona, Arnica och den vanliga krampa av anti-blåmärken kosttillskott.

Retinol som orsak till brustna blodkärl

Retinol, särskilt i högre styrkor, gör huden tunnare och mer utsatta för skador på den ytliga nivån och allt mer utsatta för ultraviolett ljus, en stor orsak till brustna blodkärl.

En bra tumregel är att undvika att använda retinol om du är ofta i solen. Om du måste använda retinol i någon form, är det viktigt att använda en bra solkräm med SPF 30 eller högre dagligen. SPF i make-up produkter är i allmänhet inte tillräcklig.

också undvika förändringar i temperatur och undvika exponering för extremt kallt väder.

Retinol och rosacea

Rosacea är en sjukdom som orsakar brustna blodkärl. Det rekommenderas starkt att du undviker att använda retinol om du lider av rosacea. Rosacea har behandlingar, inklusive läkemedel Oracea.

Om du väljer att använda Oracea ska du absolut undvika användandet av retinol eller några syntetiska vitamin A produkter, bland annat tretinoin. Användning av retinol under Rosacea behandling kan motverka fördelarna.

Behandla brustna blodkärl

Korta att undvika dem till att börja med, behandla brustna blodkärl görs oftast med hjälp av en form av laser eller injektion i kapillären att bränna det.

Flera alternativ finns alltifrån diodlaser vid en viss våglängd, IPL (intensivt pulserande ljus), långvågig YAG och andra alternativ laser en läkare kommer att diskutera med dig. Dessa bör endast utföras av en utbildad läkare eller sjuksköterska som läkarens assistent, läkare, sjuksköterska eller läkare estetiker.

Ett annat alternativ är att gå till en certifierad electrologist som kan bränna kapillären med galvaniska strömmar. Detta är effektiva, men var noga med att be om referenser och se till att electrologist har gjort det förut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.