rödklöver och effekterna på tumörer

Rödklöver, eller Trifolium pratense, är en gemensam europeisk och nordamerikansk växt som använts i stor utsträckning örtmedicin sedan urminnes tider. Det är påstods vara en blod rengöringsmedel, effektivt för klimakteriebesvär. Litteraturen om anläggningen är motstridiga, en del örter förkunnar rödklöver kan minska befintliga tumörer och skydda mot cancer. Andra mer aktuella vetenskapliga forskningen finner rödklöver vara kontraindicerat för personer med bröstcancer

Historia

Rödklöver är även känd som ko klöver, äng klöver och vilda klöver. Traditionellt är dess blommorna skördas och används medicinskt för många sjukdomar, bland annat klimakteriebesvär, benskörhet, högt kolesterol, sjukdomar i andningsorganen och cancer. Rödklöver är en medlem av baljväxter familjen, och som sådan innehåller fytoöstrogener, som också kallas isoflavoner.

Effekter på Tumörer

Hög i isoflavoner, tanniner, kalcium och vitaminer, har rödklöver många fördelar. Isoflavoner och tanniner kan skydda mot cancer, och rödklöver har visat sig vara både antibakteriella och anti-inflammatorisk enligt online vitaminer och kosttillskott Guide. Rödklöver innehåller även E-vitamin, en kraftfull antioxidant som bekämpar fria radikaler i blodet och förhindrar bildandet av tumörer.
Liksom andra baljväxter innehåller rödklöver föreningen genistein, som faktiskt svälter tumörer genom att strypa blodförsörjning till tillväxt och bromsar cancern från att spridas. A 2009 Northwestern University studie visar genistein är en särskilt användbar substans för att angripa prostatacancer. Enligt författarna, Li Xu, MD, Ph. D. , och Raymond C. Bergan, MD, länkar deras studie "höga kost konsumtion av genistein mat som innehåller med lägre metastasering prostatacancer och dödlighet. "

Risker

I en 2004 Storbritannien studie, rödklöver "påverkade inte östradiol, gonadotropiner, lymfocyter tyrosinkinasaktiviteten eller klimakteriebesvär. " Många patienter, men hoppade av den kliniska prövningen på grund av en ökning av klimakteriebesvär eller ökad menstruation svårt efter att ha tagit rödklöver tillskott. I isoflavoner har utropat att skydda mot vissa cancerformer i hud, lungor och prostata, kan den milda östrogena effekten av växter som rödklöver och soja förvärra faktiskt bröstcancertumörer.

Kontraindikationer

De som lider av östrogena typer av cancer som drabbar bröst, livmoder eller äggstockar bör rådgöra med en onkolog innan rödklöver tillskott.

Varning

alltid diskutera med växtbaserade kompletterar med en läkare eftersom växt läkemedel kan interagera dåligt med andra recept och får inte anges på för vissa individer. Denna artikel är inte avsedd att vara ett substitut för riktig läkarvård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.