säkerhet av polykarbonat glas

Skyddsglasögon skyddar ögonen och huvudet från eventuella skador när de gör arbetet eller att idrotta. Det material som föredras för säkerhet linser är polykarbonat, en typ av plast som är brotthållfasthet. American National Standard Institute (ANSI) fastställs vissa normer och krav på polykarbonat linser och ramar för skyddsglasögon. Godkända polykarbonat skyddsglasögon kommer att märkas med en stämpel som säger

Material

glasögonglas är gjorda av glas, plast eller polykarbonat. Glas är den tyngsta typ av objektiv och också lättast att bryta. Plastlinser är lättare än glas och bryt inte lika lätt. Plastlinser är gjorda av en långsam uppvärmning och kylning process.

Polykarbonat är lättare och tunnare än plast och är formsprutade där små kulor av plast är snabbt uppvärmd, gjutna, komprimeras och kyls. Det polykarbonatmaterial är mer följsamma och kommer vanligtvis att böja under stress i stället för att bryta som plast eller glas, vilket gör materialet säkrare att bära i en industriell eller sport situation.

Slaghållfasthet

Polykarbonat är den bästa typen av slagtåligt material för säkerhet linser, enligt en undersökning som utförts av Ögonkliniken och Visual Sciences, University of Louisville School of Medicine. Det är dock inget objektiv slagfast. En fördel med polykarbonat material är att om det går sönder, det brukar bryter sig in i flera stora bitar till skillnad från glas eller plast, som bryter sig in i många små skärvor och är mycket farligare när de delas.

Ramar

Den bästa typen av glasögon för polykarbonat linser ramar utformade för att hålla säkerheten linser. Regelbundna "klänning" glasögon är inte gjorda som säkerhet ramar. Under en inverkan kan polykarbonat linser dyker upp regelbundet ramar och potentiellt orsaka en skada. Polykarbonat skyddsglasögon finns som ett stycke, receptfria ram och objektivet, vanligtvis säljs i optisk eller idrottslig bra butiker. Säkerhet ramar är märkta med "Z87-2" för att visa att de uppfyller ANSI-normer för säkerhet.

Fit

En bra passform är viktigt med skyddsglasögon. Optiker är utbildade för att hjälpa dig välja rätt storlek av polykarbonat ramar och kommer att mäta framför ansiktet och templet längd för den del som går över öronen. Bra passform polykarbonat skyddsglasögon är slitna så nära ditt ansikte som möjligt.

Care objekt

Ren polykarbonat skyddsglasögon genom tvättning med tvålvatten och torka med en mjuk trasa. Polykarbonat är mjukare än plasten och kan repa lättare, även med en reptålig beläggning. Byt objektiv som har djupa repor, chips eller sprickor som detta äventyrar säkerheten i linserna.

Barnsäkerhet

Polykarbonat är den enda typ av material som rekommenderas för barn på grund av säkerheten i linserna.

ultraviolett ljus och UV-kvalitet Polykarbonat

Polykarbonat skyddsglasögon har inneboende ultraviolett skydd, absorbera mer än 99 procent av UV-ljus. Att bära linser i polykarbonat skyddar dina ögon från UV-strålning, liknande solskyddsmedel för din hud.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.