säkerhet av transdermalt östrogen

Transdermal östrogenbehandling är ett sätt att administrera östrogen till en kvinna i behov av östrogen. Denna behandling behövs för kvinnor utan livmoder eller som har gått igenom tidig menopaus för olika medicinska skäl. Genom transdermal behandling, är en patch släpps ut på huden i en vecka som administrerar östrogen

ERT varningar

Alla typer av östrogenbehandling (ERT) är inte säker för kvinnor som är gravida, har oförklarlig vaginal blödning, har en historia av bröstcancer, äggstockscancer eller livmodercancer, rök, eller har haft blodpropp eller stroke, enligt NYU Medical Center webbplats.

Lever

Östrogen tas i tablettform måste bearbetas av levern, som är svårt för en nedsatt lever. Transdermal ERT går genom huden in i blodomloppet och inte går genom levern först, så det är säkrare än muntliga östrogen för kvinnor med skadade eller sjuka lever.

Blodproppar

Transdermalt ERT är mindre troligt än muntliga ERT orsaka blodproppar bildas i blodkärlen, eftersom den inte passera genom levern i stora mängder, enligt University of Washington webbplats.

CRP

Transdermalt ERT påverkar inte halterna av C-reaktivt protein (CRP), som är en god indikation på framtida hjärt-och kärlproblem hos postmenopausala kvinnor. Forskare vid University of Texas-sydvästra fann år 2003 att muntlig ERT "orsakade en robust ökning av CRP," men högre nivåer av transdermalt ERT visade ingen ökning.

Heat

Depotplåstret bör inte utsättas för höga värme eller direkt solljus. Exponeringen kan orsaka att plåstret att administrera alltför mycket östrogen på en gång-att inte ha tillräckligt för resten av veckan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.