skador som orsakats av benicar

Benicar är varumärket på olmesartan medoxomil kan en drog som tillverkas av Saiichi Sankyo Inc. Benicar användas ensamt eller i kombination med andra läkemedel för att kontrollera blodtrycket. De flesta patienter inte upplever någon skada som orsakats av Benicar, även om en liten andel av användarna har problem med det. Benicar ska inte användas under graviditet. De vanligaste rapporterade biverkningen av att använda Benicar är yrsel

Benicar och behandling av hypertoni

Genom att blockera hormonet angiotensin II, hjälper Benicar att kontrollera högt blodtryck. Angiotensin II drar förhöjt blodtryck genom en återhållande blodkärl. När Benicar blockerar hormonet, de fartyg slappna av och sträcka, vilket resulterar i en minskning av blodtrycket. Läkare ordinera ofta Benicar tillsammans med andra typer av blodtrycksmedicin, inklusive diuretika för att minska vattenretention, att ta itu med mer än en orsak till högt blodtryck samtidigt. Tillsammans med receptbelagda läkemedel, livsstilsförändringar, inklusive förbättrad kost och ökad motion, är också viktiga komponenter i blodtryckskontroll program.

Benicar Försiktighetsåtgärder och varningar

Benicar är i allmänhet säkert för de flesta patienter. Det bör inte användas under graviditet och amning. Benicar måste tas under en längre tid på sig att vara effektiv, så en patient bör följa hennes läkarens anvisningar noga för att få maximal nytta av läkemedlet. Under början av behandlingen, medan rätt kombination av läkemedel och dosering för en patient bestäms, kan plötslig förlust av blodtrycket förekomma. En patient ska alltid berätta för en läkare om alla receptbelagda läkemedel över disk läkemedel eller kosttillskott som vidtas så att eventuella oönskade läkemedelsinteraktioner kan undvikas.

Benicar under graviditet och amning

Studier har visat att Benicar kan vara farligt för ett foster under de två sista trimestern av graviditeten. Läkemedlet kan också förekomma i bröstmjölk, där den kan utgöra en hälsofara för barnet. Om en patient använder Benicar och blir gravid bör hon sluta ta läkemedlet omedelbart och rådfråga sin läkare /barnmorska för alternativa sätt att kontrollera sin hypertoni under sin graviditet och medan hon ammar sitt barn.

Sexuella biverkningar av Benicar

Omfattande kliniska studier som leder fram till FDA-godkännande av Benicar inte visa att han haft några negativa effekter på den sexuella hälsan för patienterna. Testning av andra läkemedel i samma klass som Benicar har visat att vissa patienter upplever impotens eller minskad sexlust medan du använder den testade droger. Eftersom läkemedel i samma klass som Benicar inte orsaka några problem med sexuell funktion, en patient som upplevde några sexuella problem samtidigt som Benicar bör diskutera symptomen med läkare, som kan rekommendera ändringar i behandlingen.

Andra biverkningar av Benicar

De flesta som använder Benicar inte drabbas av biverkningar. De flesta av de biverkningar som förekommer inte är allvarliga och kan behandlas framgångsrikt. Mindre än 3 procent av patienterna blir yr när du använder drogen. Mer allvarligt, men mycket mindre vanliga, biverkningar är andningsproblem, håravfall, utslag på huden och minskad urinmängd. Benicar är en säker och effektiv behandling för högt blodtryck hos de flesta patienter, men alla patienter som har kända biverkningar eller upplevelser några andra problem samtidigt drogen bör rådgöra med en läkare för råd om hantering av biverkningar eller ändra behandlingen .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.