Hur identifiera hudproblem i ansiktet

Det finns massor av olika hudirritationer, flareups eller eventuella sjukdomar som kan visas på ditt ansikte. Många av hudproblem är relativt lätt att diagnostisera enbart genom att din hudläkare titta på utslag eller hud i fråga. Men om din läkare inte omedelbart säker på vad problemet är, det finns ett par alternativ som finns för att diagnosticera huden frågan och rätta till problemet
1.
Har din läkare utföra ett test. En patch test där läkaren gör små nedskärningar (ofta storleken av en nål) på huden och sedan tillämpar olika kemikalier eller material till huden för att se hur den reagerar. Vanligtvis görs detta för att diagnostisera allergier, även om det kan användas för att fastställa olika hudproblem.
2.
Har din läkare skrapar bort en del av huden från det smittade området för en kultur prov . Beroende på platsen för hud problem detta kan göras genom att klippa hår, plockning ett ögonbryn eller raka bort en del av huden för att undersöka huden under ett mikroskop.
3.
Har din läkare utföra en hudbiopsi. Detta görs vanligtvis som en sista utväg om läkaren inte har gjort en diagnos på andra sätt. En biopsi är vanligtvis används för att bestämma hudcancer, oftast när du klipper bort födelsemärken från ansiktet. Ett hudprov tas bort från ansiktet och skickas till ett medicinskt laboratorium för tester.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.