Hur tröstar man en deprimerad vän

Cirka åtta procent av den amerikanska befolkningen uppfyller de diagnostiska kriterierna för egentlig depression under ett år. Biokemiska obalanser och miljöfaktorer orsaka depression, och varningsskyltar inkluderar kognitiva symtom, som känslor av värdelöshet, och fysiska symtom såsom aptit och sömnstörningar. De som lider av depression ofta beskriver känslan som om det inte finns någon glädje i livet. Enligt Hara Estroff Marano av "Psychology Today," depression är en "Catch-22 sjukdom", eftersom "de saker som en person behöver göra för att få bra är just det den sjukdom gör det svårt för en person att göra. "Du kan tjäna som ett viktigt stöd en vän ta de första stegen mot att återhämta sig från depression

Lyssna och leva


1.
Uppskattar depression som ett allvarligt tillstånd. Som Marano påpekar, personer som lider av depression ofta höra att "bara sluta med det. " Depression kan leda till långsiktiga biokemiska förändringar i hjärnan som gör återvinning svårt.
2.
Lyssna på din vän och undvika utlämning lätt klingande råd. Även en förändring i kost eller motion, träffa vänner mer regelbundet eller tänka positivt är alla steg din vän kommer att ta att övervinna sin depression, symtom på depression gör dessa utmanande uppgifter att hon kommer att arbeta hårt för att uppnå. Lyssna på och uppmuntra din vän i att ta de första stegen mot återhämtning utan att trycka för hårt.
3.
Incheckning regelbundet. Ring eller maila din vän att checka in och erbjuda ert stöd. Även om du inte får svar, kvarstår. Som psykolog Jon G. Allen anteckningar, "När du är deprimerad, du som mest behöver stöd från andra, men depression är ägnad att rubba potentiellt stödjande relationer. " Men om du fortfarande är tillgängliga, kommer din vän har en plats att vända för att få hjälp om han behöver det.
4.
Ha tålamod. Personer med depression förkasta ofta hjälp och sällskap av vänner och familj. Detta är en del av sjukdomen, och främlingskap tenderar att göra depression värre. Ta det inte personligt.

Komma ut och bli aktiva


1.
Schemalägg en get-together eller en utflykt. "Odla stödjande relationer" är den bästa tips om att den ideella psykologiskt stöd nätverk hjälpguide rekommenderar för att övervinna depression. Detta kan dock vara svårt steg för personer med depression att ta. Ta första steget genom att inrätta en träff med din kompis för lunch, kaffe eller en film.
2.
Ta en promenad. Träning utlöser neurochemicals i hjärnan som agera mycket på samma sätt som depression mediciner gör. Exponering för solljus hjälper också i tillfrisknandet av depression. Även korta perioder av motion kan öka din väns humör.
3.
Laga mat. Dålig kost kan också försämra depression, och människor som påverkas av depression ofta saknar energi för att laga en måltid för sig själva. Laga en måltid för din vän och njuta av det tillsammans.

Tips och varningar


 • Uppmuntra din vän att söka hjälp från en läkare eller psykiska hälsa utövare. Depression kan hanteras med hjälp av medicinering och /eller behandling och är mycket behandlingsbar.
 • inte förvänta sig mirakel. Du kan uppleva frustration och hjälplöshet när de försöker hjälpa en vän med depression. Som Dr Allen konstaterar dock är det viktigaste du kan göra för att lyssna och försäkra din vän att hon inte är ensam.
 • Ta självmord på allvar. 90 procent av människor som begår självmord har en psykisk störning, ofta depression. Tvångstankar om döden och självmord är symtom på depression, så om din vän pratar om självmord, få hjälp genom att kontakta det nationella Suicide Prevention Lifeline.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.