NAC och kvicksilver detox

Kvicksilverförgiftning kan påverka alla system i kroppen och ger förödande symtom som i slutändan sluta i döden. Vissa naturliga föreningar såsom "NAC" agera för att avgifta systemet av denna tungmetall som kan komma in i kroppen på olika sätt. Den som vill använda Nac för misstänkta kvicksilver toxicitet bör rådgöra med en läkare innan du påbörjar en behandling

hur kvicksilver i kroppen

Kvicksilver är en tät metall som är en vätska vid rumstemperatur. Substansen kan komma in i kroppen genom hudabsorption eller genom intag av en annan organism, t. ex. en saltvattenfisk som är full med kvicksilver. För flesta äldre amerikaner, dock blir det in i systemet genom tänderna fyllningar, som brukade vara med metallen. Amalgam slits med tiden som frigör kvicksilver i fyllningen i kroppen, vilket kan orsaka kvicksilverförgiftning, särskilt om en person har många fyllningar.

Symtom på kvicksilverförgiftning

Enligt Medicinenet. com, symtom på kvicksilverförgiftning inkluderar synnedsättning, udda känsla i hela kroppen inklusive stickningar i händer och mun, förlust av koordination, förlust av hörsel och andra sinnen, sömnlöshet, huvudvärk, förändringar i kognitiv funktion och allmän försämring i muskelfunktion. Kvicksilverförgiftning kan leda till döden om symtomen går obehandlade eller mängder av metall fortsätter att förtäras.

Vad är Nac?

Nac är det vardagliga termen för N-Acetyl-cystein. Enligt webbplatsen för Healing dagligen, är denna kemikalie som produceras av de flesta organismer i världen som en biprodukt av aminosyran cystein. NAC funktioner i kroppen som en stark antioxidant som avlägsnar fria radikaler och tungmetaller. Dess egenskaper gör den kemiska en idealisk lösning för att utplåna kvicksilver från den mänskliga kroppen när den används som ett kosttillskott.

Hur Nac fungerar

Nac binds till tungmetaller som kvicksilver som gör att kroppen utsöndrar dem som avfall. NAC är oftast konsumeras som ett kosttillskott blandas i vatten eller i tablettform. Processen med avgiftning tar mer än några dagar, så hjälp Nac inte rekommenderas för alla som lider av akut kvicksilverförgiftning. Denna antioxidant är mest användbar för de som har haft tandfyllningsmedel bort nyligen eller för dem som kan ha utfodrats kvicksilver-fläckas fisk eller annan mat.

Produkter som innehåller Nac /biverkningar

Enligt webbplatsen för Beat CFS och MFS-, mjölk tistel och koriander innehåller tillräckligt stora mängder av NAC som skall beaktas för användning i kosttillskott. De som Nac för kvicksilver avgiftning bör vara medvetna om att det sammansatta bär vissa biverkningar, såsom en ökad risk för njursten, och bör endast tas av diabetiker efter samråd med en husläkare. För att minska risken för njursten rekommenderas det att C-vitamin tas i lika delar tillsammans med Nac.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.