Vilka typer av utväxter form på åldrande hud?

Vissa människor börjar uppleva hud utväxter som de gamla. Dessa utväxter kan visas i alla åldrar men är vanligare hos en person som har nått 40-årsåldern och öka i storlek och mängd som han åldrar. De flesta är oattraktiva, men harmlösa och endast i vissa fall kan tyda på cancer. Den vanligaste av dessa utväxter är åldersfläckar, och Cherry angiom, men dessa kan förebyggas eller minimeras med hjälp av solskyddsmedel, och skyddande kläder.

lentigines

lentigines kallas även leverfläckar. Dessa är bruna fläckar som syns på hudens åldrande. De visas oftast på baksidan av händerna, i ansiktet och på ryggen, och börja visas i en person som är 30 år och äldre.

Lentigines platser varierar i varierar från 0,2 till 2 cm. De är brunaktiga till färgen och är oregelbundet formade. Denna typ av plats är orsakad av en ökning av pigmentceller i de yttre lagren av huden. I de flesta fall är de ofarliga, men bör kontrolleras av en läkare när en skada uppstår eller när platsen har oegentligheter i färg eller storlek.

Vissa människor väljer att behandla dessa fläckar oavsett att de är ofarliga, eftersom de är fula. Framgångsrika avlägsnande metoder inkluderar blekning, laser och kemiska behandlingar. Människor som vidta förebyggande åtgärder genom att använda solskydd och skyddsglasögon vid utomhus också lyckats förhindra dessa fläckar uppstår.

Seborroiskt keratoser

Seborroiskt keratoser (SKS) är en annan vanlig hud tillväxt som kan visas i en person efter 40 års ålder. Dessa utväxter är godartade men kan växa överallt på huden. Vissa människor inte få dem, andra kan få en. Det är dock vanligare att få många av dessa SKS.

Dessa kan börja som små knölar som så småningom tjockare och ser ut som en vårta. De varierar i färg från brun till mörkare brun och varierar i storlek från små till stora som en halv dollar. En SK ser ut som det har fastnat på huden.

Den här typen av tillväxt är oftast ärftlig, visar dock forskning att solen påverkar antalet SKS en person kan få.

SKS är ofarliga, men bör kontrolleras av en läkare när en SK växer snabbt, blir svart, kliar eller blöder.

Cherry angiom

Detta är ett körsbär röd-lila färgad hud tillväxt. Denna typ av tillväxt kan visas i alla åldrar men är vanligare efter 40 års ålder. Upprinnelsen till denna tillväxt är fortfarande okänd, men dessa vaskulära lesioner är de vanligaste bland hud utväxter. Även om de är godartade, många människor vill ta bort dem för kosmetiska ändamål, och de måste tas bort av en professionell hudläkare.

Cherry angiom består av kluster av små dilaterade kapillärer ligger bara på ytan av huden. Kapillärerna är orsaken till rödaktig nyans. De kan uppstå överallt på huden, men är vanligare på bålen.

I början, dessa utväxter är små --- ungefär storleken av en pin huvud --- men tenderar att växa i storlek över tiden. De brukar inte sticker ut ur huden, men en del blir större och ta en svampig, kupolformad utseende. Dessa skador kan inte punkteras, men kan lätt blöda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.