akne hos män

Många människor upplever akne, även män. Män som har acne kan skämmas, tänker de är den enda man över en viss ålder att uppleva det. Men de är definitivt inte ensam, det är ett vanligare problem än många inser

Hur vanligt är Kvinna Acne?

Det är en allmän tro att folk växer ifrån akne efter tonåren. Detta är inte alltid fallet. Acne hos vuxna män är faktiskt ganska vanligt. Enligt Ask män, 70 procent av tonåringar växa ifrån akne, men 30 procent lider av akne som vuxna, liksom. Enligt Web MD, "17 miljoner vuxna i USA har akne, med 25% av dem var män. "

Orsaker

Huden innehåller många folliklar som innehåller hår, oljor, vatten från svettkörtlar och en fet ämne som kallas talg. När talg fastnar och inte flödar lätt ur huden folliklar, det ger akne. När talg fastnar under ytan av huden ger det whiteheads, och när det fastnat ovanför ytan av huden som den producerar pormaskar, enligt Web MD. Detta kan inträffa på grund av stress, dålig kost, dålig sömn vanor, genetik och skäl som är okända, enligt Web MD.

Myter och fakta

En vanlig myt om akne är, att om du matar en finne, det kommer att läka snabbare och försvinna. Inte bara poppar finne göra det värre, men också pressar baciller vidare in i huden, vilket ofta leder till en infektion, enligt Fråga män på nätet Nyhetsbrev. Acne kan i själva verket orsaka ärrbildning, särskilt efter poppar finnar. En annan myt är att det finns en skillnad mellan ansikts-och kroppsbehandlingar akne. Acne är densamma oavsett om det är på kroppen, det finns överallt på kroppen, med undantag för händer och fötter, eftersom porerna i händer och fötter inte har hår kanaler, enligt Ask Men. Acne brukar visas på ansikte, bröst, rygg, nacke, armar och skinkor.

Behandling av manlig Acne

Enligt Web MD, akne produkter för män som innehåller bensoylperoxid och salicylsyra är bra val för behandling av manlig akne. Bensoylperoxid förstör bakterierna i akne som orsakar infektioner, och salicylsyra hjälper unclog porerna. Enligt Web MD, kan annan behandling för manliga akne innehålla antibiotika, vitamin A-derivat och anti-inflammatoriska läkemedel. Enligt Ask Men, ett bra sätt att behandla manliga akne är genom att tvätta ansiktet dagligen med produkter avsedda för manliga akne.

Förebyggande

Det finns sätt att män som lider av akne kan förhindra ett utbrott inträffar igen en gång de har behandlat akne. Dessa förebyggande metoder är att äta en balanserad och hälsosam kost, motion, dricksvatten och mjukar upp huden med en varm trasa innan rakning, enligt Acne Helper. Äta en balanserad och hälsosam kost kommer att ge huden med den näring den behöver. Motion minskar stress och förbättrar cirkulationen, vilket kan förebygga acne. Dricksvatten återfuktar huden. Mjukar upp ansiktet med en varm trasa innan du rakar bort döda hudceller och slätar i ansiktet, som kommer att eliminera nicks nära akne regioner och förhindra spridning av smitta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.