entropion & trichiasis

Entropion och trichiasis är båda sjukdomar som påverkar ögat. Entropion är en sjukdom som gör det nedre ögonlocket att vända sig inåt, vilket gör att ögonfransarna skaver mot ögat. Trichiasis är en sjukdom som gör att ögonfransarna att växa inåt istället för utåt på ögonlocket, orsakar irritation för ögat. Båda sjukdomarna påverkar inte bara människor utan även hundar

Identification

Identifiering av trichiasis tittar på bildandet av ögonfransar och i vilken riktning de växer. I stället för böjda bort från hornhinnan, ögonfransarna kommer kurvan mot det. Identifiering av Entropion tittar på ögonlocket själva och se att slemhinnan i ögonlocket kurvorna mot hornhinnan i ögat, vilket gör att ögonfransarna att komma i kontakt med hornhinnan.

Symtom

båda sjukdomarna orsaka följande liknande symtom-försämrad syn på grund av skador på hornhinnan, rodnad, sår ögat, ögonirritation och smärta. Också leta efter följande tecken i ditt husdjur-skelning, gnugga ögonen flera gånger, slemhinnor eller tjocka flytningar från ögon och rullande av ögonlocket.

Tidsplan

Entropion förekommer vid födelsen eller blir uppenbart strax efter födseln på grund av arv och fortsätter tills behandling ges. Trichiasis sker över tiden och har ingen särskild tid inträffat. Den kan förekomma vid födseln eller utveckla senare i vuxen ålder. Det är vanligare att se fall av trichiasis i vuxen ålder.

Geografi

Trichiasis är inte en vanlig sjukdom finns i USA för människor. Det är allmänt i länder där smittan trakom är vanligt som Afrika, Asien, Mellanöstern och Australien. Entropion är inte heller vanligt förekommande i USA och är också kopplat till ögoninfektioner av trakom hos människa. För hundar, å andra sidan, är båda sjukdomarna är vanliga i USA.

Förebyggande /Lösning

En fysisk undersökning är i allmänhet allt som behövs för att diagnostisera båda sjukdomarna, med speciella tester behövs sällan. Plocka den felande ögonfransarna bara ger tillfällig lösning, eftersom inom några veckor hårstråna kommer att regenerera. Smörjning av ögon i fall av entropion är effektivt och ger fukt på hornhinnan och ger tillfällig lättnad. Den mest effektiva behandlingen är kirurgi eller laser hårborttagning.

Överväganden

För att hjälpa lättnad obehag av ditt husdjur kommer operation bli nödvändig. Kirurgi kommer att förhindra ytterligare skador på ditt husdjur synen och kan möjligen förhindra ytterligare skador på ditt husdjur från sitt begränsade utbud av syn på grund av tillståndet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.