för tidigt åldrande behandling

För tidigt åldrande kan vara resultatet av ett underliggande hälsotillstånd såsom vitiligo, vitamin B12-brist eller minskad bentäthet. Oavsett om du har något av dessa (potentiellt allvarliga) hälsoproblem kan endast diagnostiseras av en läkare. I avsaknad av dessa frågor är för tidigt åldrande endast ett resultat av genetiska förutsättningar, och lite kan göras utom att tillgripa hårfärgningsmedel eller helt enkelt lära sig att älska den grå

Hår Kemi

Hår bildas i hårsäckar, som ligger vid foten av varje del. Folliklarna innehåller också pigmentering material som kallas melanin, som ansvarar för färgen på håret delarna. Melanin är också ansvarig för hudens pigmentering och är vad vi försöker aktivera när vi sola, som ökade melaninproduktionen på huden resulterar i en solbränna.

När produktionen av melanin i minskar hårsäcken, hårstrån grå. Om melaninproduktionen går ner till noll, kommer håret bli helt vitt. Eftersom varje hårstrå har sin egen follikel och därför en särskild färgproduktion fabriken, olika delarna på huvudet gråna i olika takt, vilket resulterar i olika mönster av grånande mellan individer.

Orsaker

För tidigt grånande hår , brukar definieras som det mesta av håret på en persons huvud vrider grå före 40 års ålder, kan kopplas till olika hälsoproblem, inklusive vitiligo, vitamin B12-brist, sköldkörtelsjukdom, blodbrist och minskad bentäthet. Vitiligo kommer också att påverka huden och orsaka vita fläckar över hela kroppen, liksom att hår gråna. Dessa villkor måste kontrolleras av en läkare, eftersom vissa kan vara allvarliga och har betydligt allvarligare konsekvenser än grått hår.

Ofta Ofarliga

Om de tidiga grånande håret inte kan kopplas till ett allvarligt hälsoproblem, dock , du är nog bara mottagliga för skick och har inget att oroa sig för-utom, kanske, den ser i spegeln. Läkare påpeka att tidigt grånande hår inte indikerar en accelererad åldring process, inte heller är det ett tecken på massor av stress. I själva verket är det helt möjligt för flertalet av en persons hår att gråna i 20-årsåldern utan underliggande hälsoproblem.

Behandling

Om grånande processen påskyndas på grund av ett hälsoproblem, kommer behandlingen av den underliggande emissionen reducera grånande. Om ingen djupare problem finns dock hårfärgningsmedel den enda tillförlitliga bota, åtminstone tills vetenskapen upptäcker en annan lösning.

Dye försiktigt

såväl kvinnor som män kan dra nytta av rätt färg, men några punkter måste övervägas. Om du aldrig har färgat håret innan, anser en icke-permanent produkt i början. Dessutom, försök att inte bli mörkare än din naturliga färg eller kanske en nyans ljusare. Mycket mörkare kommer att sticka ut för mycket, medan en betydligt ljusare färg kan ha någon effekt alls. Slutligen, vara beredd att upprepa processen ofta tillräckligt för att behålla rätt utseende. Underlåtenhet att göra detta kommer att resultera i "två-tonad hår," med basen ser särskilt annorlunda än den övre halvan, vilket kommer att visas mycket onaturlig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.