hjälpmedel i Colombia

Den fattigdom, väpnade konflikter och senare förflyttning som greppar Colombia har bidragit till spridningen av aids bland colombianer. Denna ökning påverkar både grupper som traditionellt påverkas av AIDS (homosexuella män) och mer nyligen, heterosexuella män, kvinnor och barn. I FN: s rapport om den globala aids-epidemin uppskattningar Colombia AIDS-drabbade befolkningen på 0,6 procent av befolkningen, men som kriget i Colombia rasar, att antalet växer

Historia

Befolkningen i AIDS-smittade i Colombia fortsätter att växa som den mest sårbara delar av den colombianska allmänheten -. Kvinnor, barn och fördrivna människor-blivit alltmer exponerade för hiv, det virus som orsakar aids. AIDS i Colombia en gång var begränsad till män som haft sex med andra män. Idag sprids det i hela den heterosexuella befolkningen. De flesta kvinnor kontrakt aids genom sina män, prostitution eller våldtäkt, ofta i händerna på soldater från paramilitära grupper eller rebeller. Den allmänna befolkningen i Colombia får lite utbildning eller utbildning i att undvika sjukdom och i allmänhet reagerar genom att fly drabbade personer och deras familjer.

Spridning av aids

I början av 1980-talet då aids började spridas, såg Colombia 55 infekterade män för var och en kvinna. Inom ett decennium hade en kvinna till varje sju män aids. Den senaste FN-AIDS undersökningen 2007 konstaterades att två män på varje kvinna en hade AIDS. Personer som arbetar med Colombia AIDS tror att detta är relaterat till den ökande prostitution och vita slaveri handel i Colombia, sätta både män och kvinnor med ökad risk, även om andelen kvinnor som kontaktar aids ökar i snabbare takt.

konsekvenserna av väpnad konflikt

När konflikten mellan Colombias regeringsstyrkor, paramilitära grupper och rebeller fortsätter att greppa Colombia bidrar konflikten att tillväxten av AIDS. Aidsdrabbade leva med misstänksamhet och förakt av samhället och ofta faller offer av de väpnade grupper som styr många städer och byar i Colombia. Ironiskt nog gör att själva konflikten att antalet aidssjuka att växa. Den militanta våldtäkt ofta kvinnliga flyktingar eller tvingar dem till prostitution, vidmakthåller spridningen av aids, eftersom de i sin tur smittar sina män, barn och "klienter. "

Colombia regeringen och aids

I Colombia, kommuner och kommuner har ansvar för uppföljning och utvärdering aidsfall och behandlingar. År 2005 passerade Colombia lagstiftaren en nationell hiv /aids-lag som förpliktar den colombianska regeringen att ge vård till personer med sjukdomen.

Gräsrotsfrågorna Aktivism

Måste av de framsteg i inställningen till aidssjuka i Colombia och tillgången till behandling kommer från gräsrotsorganisationer. Dessa organisationer, som t. ex. " Recolvih "(colombianska nätverk av människor som lever med hiv eller aids) och Girasol Project kampen i domstol och i media för att säkerställa att alla aids lider få de läkemedel som de behöver för att bekämpa sjukdomen. De hjälper också människor som lever med aids, uppmuntra dem att hävda sina medborgerliga rättigheter, samtidigt som arbetar för att förändra allmänhetens uppfattning av aids.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.