hur man tar hand om en infekterad navel ring

Liksom alla piercing, navel piercing innebär en risk för infektion under läkningsprocessen. Med rätt skötsel kan du minska dina chanser som led av komplikationer, men om du redan har utvecklat en infektion, se en läkare omedelbart. Infektioner är ingenting att nysa på, och ytan hudinfektioner från piercingar kan leda till allvarliga hälsoproblem. Om du tror att du har en infektion, det finns vissa kroppsvårdsprodukter du kan göra i väntan på en läkares professionella åsikt, men du bör ändå uppsöka läkare så snart som möjligt.
1.
Kontrollera att din piercing faktiskt är smittad. Enligt JewelInfo4u. com är lätt rodnad normalt för cirka två veckor efter att din piercing, och du bör också räkna med att se några knaprig material. FamilyDoctor. org varnar att om din piercing är röd och svullen, är läcker var och /eller har en foul lukt, har du en infektion. Om du har några symtom på en infektion, boka tid för att se din husläkare, eller bege dig till din lokala sjukhusets akutmottagning för utvärdering.
2.
Tvätta din piercing två gånger dagligen med oparfymerat, antibakteriell tvål tills du kan se en läkare. Centrum för Unga kvinnors hälsa varnar över rengöring. När du torka din piercing, använd en ren servett eller hushållspapper. Regelbundna badlakan kan grogrund för ytterligare skadliga bakterier. Använd inte salvor, som kan fälla befintliga bakterier och förvärra din infektion. Undvik alkohol, peroxider och hårda tvålar.
3.
Klänning i löst sittande, bekväma kläder. Bär inte jeans, som kan vara särskilt irriterande för känslig hud. Satsa på mjuka träningsbyxor med en lös linning istället.
4.
Såvida du rengöra din piercing föreslår Mayo Clinic som du hålla händerna borta från naveln. Rör inte det själv, och inte tillåter andra människor att röra eller leka med din piercing.
5.
Undvik direkt solljus, solarier, offentliga pooler och badtunnor. Solljus kan ytterligare förvärra din redan irriterad hud, och allmänna badplatser innehålla bakterier som kan göra din infektion värre.
6.
ta ett multivitaminpreparat rik på vitamin C och zink för att bekämpa din infektion. Din läkare kommer förmodligen att förskriva antibiotika, men ger din kropp de näringsämnen den behöver kan hjälpa dig att bekämpa infektionen under tiden.

Tips och varningar


 • knappen Belly piercingar kan ta upp till ett år att läka. Om din läkare lyckas rensa infektion och du får behålla din piercing, fortsätter att rengöra området regelbundet tills området helt har läkt.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.