kan du ta omega 3 med Plaquenil?

Plaquenil (hydroxiklorokin) är en medicin som används för att behandla malaria och autoimmuna sjukdomar, såsom lupus och reumatoid artrit. Det är klassificerad som en sjukdomsmodifierande antireumatiska läkemedel eller DMARD. Omega-3 fleromättade fettsyror är essentiella fettsyror och är inte gjorda av kroppen. De finns främst i feta fiskar som lax. De är också säljs som kosttillskott i form av ett piller och kan förskrivas av läkare för att behandla ledbesvär i samband med reumatoid artrit.

Läkemedelsinteraktioner

behandlingsmål för reumatoid artrit är att lindra ledsmärta och stelhet och för att stoppa ytterligare progression av sjukdomen. Vanligen är patienter som behandlas med flera läkemedel och /eller tillägg för att uppnå dessa mål. Plaquenil och omega-3 fleromättade fettsyror kan användas tillsammans för att behandla reumatoid artrit. Det finns inga rapporter om oönskade läkemedelsinteraktioner mellan Plaquenil och omega-3 fleromättade fettsyror.

Hur fungerar Plaquenil reducera symptomen av reumatoid artrit?

I början av reumatoid artrit immunceller flytta in i lederna och orsaka inflammation och cellulär skada. Plaquenil har många åtgärder på immunceller som blockerar immunceller funktion. Plaquenil och andra DMARDs minska ledsmärta och bromsa utvecklingen av reumatoid artrit.

Hur Omega-3 fleromättade fettsyror reducera symptomen av reumatoid artrit?

Omega-3 fleromättade fettsyror också blockera immunceller funktion. De minskar utsläpp av kemikalier som orsakar inflammation. Dr Joel Kremer i Albany Medical College slutsatsen från hans studier på människa att ta kosttillskott av fiskolja (omega-3 fleromättade fettsyror) minskar väsentligt ledsmärta och morgonstelhet hos patienter som har reumatoid artrit

intressanta fakta. :

Torskleverolja innehåller höga halter av omega-3 fettsyror och har länge använts för behandling av artrit. Fördelarna med fiskleverolja har backats upp av den senaste forskningen. Under 2002 Gruenwald et al. Rapporterade patienter med reumatoid artrit som tog en kapsel av torskleverolja per dag i tre månader hade sjunkit betydligt smärta.

Varning

Som i alla förhållanden när flera läkemedel eller kost kosttillskott tas, rådfråga din läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.