luftrenare för en djurallergiker

Varför är det så att de med allergier tenderar att vara attraherad av samma husdjur som orsakar dem i övre luftvägarna stridigheter? Den ilska, saliv och husdjur pollen ta in från utsidan kan utlösa förödelse på din bihålor i form av allergier. Även om det finns andra behandlingar, till exempel allergi skott eller mediciner, luftrenare kompletterar ofta dessa metoder som ger befrielse, när allt annat misslyckas

gemensamma Husdjur som framkallar allergier

Katter, hundar, kaniner, marsvin, hamstrar och gerbiler är vanliga allergiframkallande husdjur. Men fåglar är ett annat djur som producerar allergiska reaktioner hos vissa ägare. Deras fjädrar och spillning innehåller damm, svamp och mögel, vilket kan vara besvärande.

Några tropiska allergier fisk orsak, inte på grund av fisk, själva, utan på grund av ANT ägg som är en del av fiskens diet. Även ormar och ödlor inte normalt orsakar allergier, får den mat de äter, möss, kackerlackor och gerbiler, få dig att nysa och hosta.

Allergier

sällskapsdjur ilska och utanför allergener tas in ett husdjur i pälsen är ett par skäl till varför din katt eller hund gör du nyser eller dina ögon vatten.

med en allergi innebär att ditt immunförsvar negativt svarar på ett specifikt protein i din miljö. Dessa proteiner, eller allergener, producerar histamin som orsakar hud-eller andningsproblem hos annars friska människor. En allergisk reaktion kan yttra sig som en klåda i hud och ögon, en svullnad i näsan och passager lunga, eller väsande andning.

Behandlingar som kompletterar användning av luftrenare

Luftrenare är inte det enda alternativet att behandla sällskapsdjur allergier. Om allergier är allvarliga nog, kan du behöva skott eller mediciner och en luftrenare att få dem under kontroll.

När undvikande av ditt husdjur är inte ett alternativ, fråga din allergolog om allergi skott. Skotten innehåller en koncentration av de proteiner som orsakar din allergi. När det ges i allt starkare doser, har din kropp en chans att utveckla en immunitet mot din allergener. Med tiden kommer du att kunna hantera ditt husdjur utan att täppa till bihålorna eller pipande andning okontrollerat.

Mediciner som blockerar histamin receptorer är också fördelaktigt vid behandling av sällskapsdjur allergier samt använda allergi-blockerande PET schampo på ditt husdjur, en gång i veckan. />
Dessa behandlingar komplettera din användning av en luftrenare genom att ge din kropp verktyg för att kämpa mot vad små mängder allergener luftrenaren är oförmögen att ta bort.

Bästa Luftrenare för allergier

HEPA står för High Efficiency Particulate Air, och HEPA luft purifiers har en hög densitet, platt-filter gjort av slumpmässigt utplacerade glasfiber fibrer. HEPA-filter fångar partiklar så små som 0,3 mikron på en noggrannhet på 99,97 till 99,99 procent. Damm, mögel, luftburna kemikalier, sällskapsdjur ilska, pollen och rök är alla partiklar som inte kan fångas med hjälp av vanliga luftfilter. Room storlek och hela huset HEPA-filter finns tillgängliga online eller hemma förbättring butiker. Några av dessa system rent så mycket som 1. 500 kvadratmeter luft två gånger i timmen.

Luftrenare att undvika

Enligt Consumer Reports, elektrostatiska luftfilter renar luften i ditt hem, men de tenderar att producera ozon, som har visat att irritera lungorna och faktiskt göra astma och allergier värre. Rapporten hävdar också att ozon som produceras blandas med kemikalier i citron-och tall-doftande rengöringsmedel att tillverka formaldehyd. Den formaldehyd absorberas sedan av sängkläder, kuddar soffa, mattor och draperier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.