natrium och artrit

Artrit betyder bokstavligen ledinflammation. Det finns en grupp av mer än 100 reumatiska sjukdomar som är uppdelade i tre kategorier: reumatoid artrit, artros och gikt. Alla orsakar smärta, stelhet och svullnad i lederna. Människor med artrit behovet av att övervaka deras natrium intag. De måste också vara medvetna om att vissa mediciner föreskrivs för artrit, såsom kortikosteroider, ge upphov till att behålla natrium

Limit Natrium

Hälsa experter är överens om att vi måste begränsa vårt dagliga saltintaget, detta gäller särskilt för artrit lidande. Hjärna, hjärta och muskler kräver endast 500 milligram natrium per dag. Senaste riktlinjerna för det dagliga saltintaget är 1500 mg dagligen för vuxna i åldern 19 till 50, 1. 300 mg dagligen i åldrarna över 50 och 1200 mg för dem över 70.

Rekommendationer

Arthritis Foundation rekommenderar "6 tips för att Break Salt Habit ":

1. Undvik förädlade livsmedel.
2. Ta bort saltkaret från bordet.
3. Använd saltersättningsmedel eller sänkt natrium produkter.
4. Använd peppar eller andra kryddor för att ge smak.
5. När du äter ute, be att maten är lättsaltat.
6. Ät grillad och kokt mat, undvika wokning och soppor

organiska Natrium

Bristen på ekologiska natrium i lederna är en av de främsta orsakerna till utvecklingen av artrit, bursit och syrarelaterade förhållanden i. kroppen. Andra orsaker är dålig kost, stress, sömnbrist, toxiska förhållanden och brist på motion. Patienter svarar snabbare på en kost rik på organiskt natrium än till någon än att någon annan metod för behandling.

Saltbad

Ironiskt nog, badar i Epsom salt eller havs salt mycket terapeutiskt för artrit drabbade eftersom salter spola gifter ur kroppen. Även de salter lätthet huvudvärk, stärka leder och hjälper kroppen att ta upp näringsämnen.

Hälsosam kost

Natrium, vanligt i bearbetat eller snabbmat, orsakar vätskeansamling, som vissa artrit läkemedel såsom kortikosteroider. Läkare rekommenderar låg salthalt dieter för artrit drabbade eftersom vätskeretention orsakar lederna att svälla, ibland begränsar rörligheten.

Patienter med ledinflammation bör inte bara inskränka natriumintaget utan också konsumera livsmedel som är mycket fördelaktigt för att minska inflammation i kroppen såsom extra virgin olivolja och omega-3-fettsyror som finns i vissa fiskar , omega-3-berikade ägg, linfrö och valnötter.

C-vitamin rika livsmedel bör vara en del av artrit hälsa kost samt antioxidantrika livsmedel som innehåller C-vitamin, selen, betakaroten och bioflavonoider.
För en lista över dessa livsmedel, se Resurser nedan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.