ödem och ascites

Ödem, mer känd som ödem, är onormal ansamling av vätska under huden eller i någon av de hålrum i kroppen. Den allmänna flödet av kroppslig vätska i kroppen bibehålls genom homeostas, och när det är stört, kan det hämma i kroppens förmåga att ta bort vätska från ett visst område eller kan spola ett område med vätska på grund av skada. Ascites är en ansamling av vätska i bukhålan. Specifikt, ascites uppstår när vätska rusade in i bukhålan, vilket ger buken ett utvidgat, kupol-liknande form.

ödem /ödembildning

ödem bildande kan tillskrivas fem faktorer:. Ökat hydrostatiskt tryck, minskad oncotic trycket i blodkärlen, inflammation, lymfsystemet obstruktion, och tillståndet i njurens förmåga att binda vatten. Alla dessa faktorer kan ge upphov till ödem i ett visst område.

Organspecifika Ödem

Ödem kan förekomma i något av de organ på grund av en inflammatorisk reaktion. Följande är de mest observerade fall av ödem. Kutan ödem är förmodligen den vanligaste typen av ödem. Detta kan orsakas av inflammerad hud från mygga, spindel och ormbett. Hjärnödem är en ansamling av extracellulära vätska i hjärnskålen. Sjukdomar som Lupus kan orsaka onormal ämnesomsättning stater leder till hjärnödem. Hjärnödem kan orsaka dåsighet. Lungödem orsakas när blodkärlen inte kan tvätta bort blodet från lungorna genom pulmonell venerna. Underlåtenhet att tvätta bort blodet från lungorna kan orsaka andnöd och kan orsaka pleuralutgjutning vilket leder till att vätska tränger ut i pleurahålan.

Naturliga sätt att lindra Ödem

Ändra din kost. Titta på dina saltintaget, skära ned på sockerhaltiga livsmedel och mejeriprodukter och hålla sig borta från fet mat. Öka ditt intag av fibrer och proteinrika livsmedel, som utan skinn kyckling och kalkon. Du kanske upptäcker att upplyftande dina ben och fötter kan hjälpa få ner några av svullnad. Ta alfalfa tabletter dagligen, runt 2. 000 till 3. 000 milligram. Det bidrar till att avgifta din kropp på ett effektivt sätt. Se till att du inte tar dem alla på en gång, men dela upp doserna, för att undvika magbesvär eller diarré. Slutligen kan du använda ayurvedisk botemedel för att bli av vätska uppbyggd. Dessa inkluderar Behera, chirchita och kateli. Det är bäst att gå till en ayurvedisk läkare, men för att se om dessa är de bästa behandlingarna för dig och att få ayurvediska lösningar som är säkra. Om du redan är på recept diuretika, måste du ringa din läkare innan du tar dessa ayurvediska örter, för att se om det kan finnas samspel frågor.

Ascites

Ascites är ett mycket allvarligt fall av ödem. Diagnos av orsaken är oftast med blodprov, en ultraljudsundersökning av buken, och direkt avlägsnande av vätska genom nålen eller paracentes. Behandlingen kan med medicinering, paracentes, eller annan behandling som riktar sig till orsaken. Det finns tre nivåer av ascites. Nivå 1 är en mild form av asictes som bara kan upptäckas med ultraljud, och nivå 3 betraktas som en allvarligare fall som kan upptäckas och ses med blotta ögat.

Ascites Behandling

Ascites är i allmänhet behandlas medan en underliggande etiologi söks, i syfte att förebygga komplikationer, lindra symtom och förhindra ytterligare progression. Hos patienter med mild ascites, är behandlingen vanligen på en poliklinik. Målet är viktminskning på högst 1,0 kg per dag för patienter med både ascites och perifera ödem och inte mer än 0,5 kg per dag för patienter med ascites ensam. Salt restriktioner, urindrivande läkemedel, restriktioner vatten, levertransplantation och växling är alla tillämpliga ascites behandlingar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.