over-the-counter inåtväxta hår behandling

En inåtväxta hår uppstår när en rakad eller tweezed håret växer tillbaka in i huden och orsakar inflammation och irritation, enligt Mayo Clinic. Lockig hår blir ofta inåtväxande, speciellt efter rakning, när de böjs runt och få in tillbaka in i hårsäcken. Många hänvisar till inåtväxande hårstrån som rakhyvelsutslag medan läkare hänvisa till villkoret som pseudofolliculitis barbae

Riskfaktorer

En inåtväxta hår kan förekomma i någon och om någon del av kroppen som har hår. Vissa människor är dock mer i riskzonen för att utveckla inåtväxta hårstrån än andra. Personer med eksem, diabetes, och ett nedsatt immunförsvar, såsom de med aids och leukemi, löper större risk för problem med inåtväxande hårstrån. Idrottare och människor som bor eller arbetar i varma och fuktiga klimat är också i riskzonen. Fetma ökar risken för att utveckla inåtväxta hårstrån, liksom användning av nasal steroid krämer.

Förebyggande /Lösning

Enligt Joely Kaufman, MD, det enklaste sättet att eliminera inåtväxta hårstrån är att stoppa rakning eller undvika rakning varje dagen. När detta inte är möjligt, rakning med antingen en elektrisk eller enstaka blad rakkniv. Skin Care Company rekommenderar att hålla rakbladet vasst genom att byta det minst en gång i veckan. Tvätta det område som ska rakas i varmt vatten före rakning för att mjuka upp hårstrån. Raka i samma riktning som håret växer i och undvika rakning samma område mer än en gång. Skölj rakhyveln ofta under rakningen. När du är klar rakning, applicera en mild lotion till området i stället för Köln eller aftershave. HealthHype. com ytterligare tyder löst sittande kläder och aldrig dela rakblad eller handdukar.

Över disk behandling Alternativ

inåtväxta hårstrån kommer ibland läka utan behandling inom en till två veckor. I andra fall kan en rengöring av området med en luffa svamp och tvål kan vara tillräckligt för att behandla en inåtväxande hår. Inåtväxta hårstrån en också behandlas med hydrokortison kräm, en bensoylperoxid lösning eller en antibiotisk salva, såsom bacitracin. Alla tre av dessa behandlingar är lätt tillgängliga både livsmedelsbutiker och drog butiker. Vissa människor plockar inåtväxta hårstrån, men denna behandling är avskräckas av Skin Care företaget eftersom det kan orsaka ärrbildning och infektion.

När till doktorn

inåtväxta hårstrån kan oftast behandlas ganska framgångsrikt med hjälp av over-the-counter rättsmedel. Det finns dock tillfällen när inåtväxta hårstrån kan kräva läkarvård. Se en läkare om det gupp som orsakas av inåtväxta hårstrån fyller med puss eller orsakar smärta och obehag som går djupare än den övre hudlagren. Inåtväxta hårstrån som ger huden en missfärgad eller ärrad bör behandlas av läkare. Flera röda bulor med vita center som är grupperade tätt tillsammans kan vara ett tecken på staphylococcal follikulit och bör kontrolleras av en läkare.

Vad du kan vänta från läkare

Vanligtvis en läkare kan avgöra om ett villkor är ett inåtväxande hår genom att helt enkelt titta på den. Om det finns några tvivel, kan en hud bomullstops eller biopsi göras för att bekräfta. Även om en individ är framgångsrikt behandla inåtväxande hårstrån med over-the-counter produkter, kan det vara klokt att bekräfta att återkommande inåtväxta hårstrån är i själva verket inåtväxta hårstrån. I vissa fall kan läkare ordinera perorala antibiotika att hjälpa till med inåtväxta hårstrån, men många läkare kommer att rekommendera en över disk behandling när de har fastställt att det inte finns några andra problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.