rådgivning och drogmissbruk

Narkotikamissbruk är användningen av illegala droger eller missbruk av receptbelagda läkemedel under minst ett år med resultatet av skadliga resultat, enligt National Institute of Health. Drogmissbruk bidrar till sociala problem, såsom, våld, stress, barnmisshandel, hemlöshet, kriminalitet och splittrade familjer. Rådgivning och pågående behandling kan användas för att behandla drogmissbruk och förhindra narkomaner från skovvis och faller tillbaka till missbrukar droger

Identification

Symtom vid drogmissbruk inkluderar försumma vardagliga ansvar, arbete, skola, familj eller barn, Ökad argumentera, slåss och fysiskt våld. Rattfylleri, kriminella gripanden och begå brott såsom stöld. Fysiska symtom är viktminskning, nervositet eller irritabilitet, kort temperament och oförmåga att koncentrera sig under långa perioder.

Typer

Typer av missbrukat läkemedel är illegala droger, som kokain, heroin, LSD (syra) , ecstas och marijuana. Receptbelagda läkemedel kan missbrukas också och omfattar Vicodin, Oxycontin, Demerol, Ritalin och Concerta. Steroider är syntetiska ämnen tas oralt eller injiceras används för att förbättra prestanda och ofta missbrukas av idrottare.

Effekter

drogmissbruk kan orsaka paranoia, stress och ångest. Droger kan förändra hjärnan och påverkar hjärnans förmåga att fungera. Självkontroll, motivation, minne, inlärning, känslomässig reglering och mental dom är ske genom användning av droger. Narkotikamissbruk effekter vikt och utseende, liksom. Relationer känner också konsekvenserna av drogmissbruk i form av ekonomiska svårigheter, skilsmässa och psykiskt lidande i de drabbade familjemedlemmar, inklusive barn, föräldrar och makar.

Individuell rådgivning

Privat en-mot-en möten som sker mellan missbrukare och terapeuten är individuell rådgivning sessioner. Individuell rådgivning sessioner används som behandling källa inom rehabilitering och sjukhus. Sessions äga rum på kontoret i terapeuten och varar normalt en timme, flera gånger i veckan. Terapeuten försöker identifiera orsaker till drogmissbruk och arbeta med patienten för att utveckla en behandlingsplan.

Gruppterapi

Grupp rådgivning är ett möte består av enskilda narkotikamissbrukare som samlas i en grupp för att tala öppet om konsekvenserna och erfarenheter missbruk har på dem med varandra och en terapeut. Gruppterapi är en populär form av behandling i rehabiliteringscenter ge missbrukare möjlighet att kontakt med andra människor som varit i samma situation.

familjerådgivning

Familjerådgivning innebär missbrukare ska gå terapisessioner med familjemedlemmar för att diskutera relationen, förtroende och känslomässiga frågor som drogmissbruk har haft på familjen. En terapeut fungerar som en medlare för att säkerställa alla i mötet har en chans att tala och diskutera påverkar av drogmissbruk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.