selektiv nervrot block & si ledvärk

De sacroiliacalederna är små lederna som markerar samband mellan korsbenet (längst ner i ryggraden) och den övre kanten på bäckenet. I många människor kan en eller båda av dessa lederna blir irriterade och smärtsamma, antingen genom skada eller sjukdom. När detta händer, kan selektiva nervrot block ges för att minska smärta och främja läkning

Historia

Liksom andra leder i kroppen, kan sakroiliakaleden bli smärtsam på grund av sjukdom eller skada. Om smärtan blir svår, grundläggande rörelser, inklusive gång, sitter och även står, kan orsaka smärta. När detta händer är injektion terapi, vanligtvis i form av en selektiv nervrot block, ofta används för att kontrollera smärta och minskar inflammation i leden. Selektiv nervrot block är i allmänhet ganska effektiva för att minska smärta och göra några biverkningar.

Funktion

Att behandla sakroiliakaleden smärta, selektiva nervrot block administreras i allmänhet i det gemensamma under genomlysning, vilket är ett speciellt X- ray som tillåter en exakt injektion placering. Målet med en selektiv nervrot block är att blockera smärtsignalerna längs vissa nervrötter, eller filialer, som tros vara ansvarig för sakroiliakaleden smärta. Således noggrann placering av den injicerade medicin, som brukar bestå av en steroid-baserad agent tillsammans med lokalbedövning, är avgörande för att optimera resultaten.

Fördelar

Den främsta fördelen med en selektiv nervrot block för sakroiliakaleden smärta är smärtlindring. När det injicerade läkemedel har en chans att absorbera i de riktade nervtrådarna är smärtlindring i allmänhet snabbt. Dessutom nervrot block är i allmänhet effektiva för att minska eller avskaffa alla stickningar och domningar som kan stråla ner i benen som en följd av nervrot irritation eller brottsprovokation nära sakroiliakaleden. En nervblockad kan vara tillräcklig för att avhjälpa en sakroiliakaleden flareup. Om symtomen kvarstår kan ytterligare injektioner ges flera veckors mellanrum.

Effekter

Selektiv nervrot block injektioner är i allmänhet väl tolererad och ger få biverkningar. De vanligaste biverkningarna, som i allmänhet är kortlivade, är rodnad och svullnad vid injektionsstället. Detta raderar i allmänhet upp inom några dagar. Ibland kan stickningar och domningar förekommer i bäckenet regionen, ibland sträcker ner ett eller båda benen, omedelbart efter att en nervrot injektion. Detta orsakas vanligtvis av irritation i nervrötter under injektionen och vanligtvis avtar inom några dagar.

Överväganden

Generellt sett är användning av selektiva block nervrot används för att behandla fall av sakroiliakaleden smärta som inte reagera på mindre invasiv behandling alternativ, inklusive vila, aktivitet modifiering och over-the-counter smärtstillande. Inte alla sakroiliakaleden problem kräver injektion terapi för att behandla. Många gånger, enkel vila eller en kort kurs av smärta medicinering är allt som behövs för att lösa en sakroiliakaleden flareup. Men i fall av bestående eller kronisk sakroiliakaleden flareups är selektiv nervrot block som vanligtvis används som en effektiv förvaltning terapi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.