sockerrör & stol tips

Canes är ovärderliga hjälpmedel för dem som har svårigheter att gå runt på egen hand, men många nya användare sockerrör fortfarande hitta komma i och ur en stol svårt. Efter lite träning i att få upp och sitta ner, kommer dock sockerrör ägarna finner att en tillförlitlig käpp i hög grad kan hjälpa dem i båda processerna.

Mäta en Cane

För att få ut det mesta av käpp, det är viktigt att sockerrör ordentligt anpassad till dess användare. En käpp som är för kort eller för lång kommer att leda till obehag för användaren, och kommer inte att ge riktigt stöd när du går eller försöker använda käpp för att få upp eller sitta ned. Rätt storlek på rotting handtag kommer att vara lika lång nog att nå globlinjen i användarens handled när hon står upprätt bekvämt, med armarna hängande avslappnat vid hennes sida. Denna längd kommer att ge precis rätt längd för att hindra användare från att behöva böja sig för långt och samtidigt ge fullt stöd när du går eller ändrar hållning att komma i eller ut ur en stol.

sitta ner

För att en individ med hjälp av en käpp att sitta ner i en stol, måste han först orientera sig med ryggen mot stolen, och baksidan av benen vidröra framsidan av stolen. När stadigt i detta läge, vilar ner käppen mot armstödet på stolen, så att den är lätt tillgänglig för att hjälpa till att få ur stolen senare, och placerar varje hand på ett armstöd på stolen för att hjälpa försörja sig. Vikt förskjuts bort av den svaga benet och ut på starkare ben, förutom armarna, och då han sakta sänker sig ner i stolen för att sitta.

stå upp

När du är redo att stå upp igen, utnyttjar den enskilde både sockerrör och armarna på stolen. Den sockerrör är fattade i handen som överensstämmer med den starkare ben och placera båda händerna på framsidan av deras respektive vilar, tryck upp från. Med starkare ben något framför den svaga ben, skjuter den enskilde upp och ur stolen, överföra vikt på hennes ben och sockerrör. Efter att ha stått, är det viktigt att ta en stunds paus för att få henne tillbaka lagren innan du försöker att gå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.