spironolakton för hår gallring hos kvinnor

Kvinnligt håravfall är vanligare än du kanske tror-upp till 40 procent av kvinnorna utvecklar någon håravfall före klimakteriet. Håravfall hos kvinnor kan leda till låg självkänsla, social ångest och inåtvändhet, så det är viktigt att behandla den för att återfå ditt självförtroende. Förutom lokala behandlingar, vissa kvinnor svara på behandlingar som kontrollerar hormonnivåerna i blodet. Spironolakton är en drog som kan göra det

Vad är kvinnliga mönster håravfall?

kvinnligt håravfall är överdrivet håravfall resulterar i gallring av hår, vanligtvis över hjässan. Mönstret skiljer sig från manligt håravfall, där hårfästet drar sig tillbaka och utvecklas till en kal fläck på hjässan. Kvinnligt håravfall, även kallad androgen alopeci, ofta resultatet för mycket manligt könshormon, androgener eller, som testosteron, i kroppen. Det är progressiv och obotlig, men de framsteg kan stoppas och i vissa fall även omvända med långtidsbehandling.

Vad är Spiranolactone?

Spiranolactone är faktiskt ett diuretikum föreskriven kontroll vätska runt hjärtat hos patienter med hjärtsvikt. Det är också används för vissa lever och njure villkor, och att behandla låga kaliumnivåer. Användning av spiranolactone för behandling av kvinnliga mönster håravfall är inte godkänd av amerikanska Food and Drug Administration (FDA), men det är en vanlig off-label use.

Hur Spiranolactone Arbeta för håravfall?

Spiranolactone kan användas som en antiandrogen medicinering. Enligt Nya Zeeland Dermatologisk Samhälle, undertrycker det frisläppande av hypofyshormon gonadotropin, vilket i sin tur minskar androgen produktion från äggstockarna. Denna kontrollerar hormonnivåerna som styr hårväxten och utsöndring.

Alternativ

Vissa rekommenderar dermatologer långvarig användning av Rogaine, en aktuell lösning som hjälper till att återföds förlorat hår. Används i kombination med spironolakton kan Rogaine stoppa håravfall process. På lång sikt, så länge du fortsätter din behandling kan du se mindre håravfall och kan även återföds ständigt en del av vad du har förlorat. En del kvinnor med vissa typer av håravfall kan vara kandidater för hårtransplantation. Prata med din frisör om hur du ändrar frisyr eller med hjälp av hårvårdsprodukter för att skapa en bättre överblick med hår du har.

Dosering och biverkningar

Enligt New Zeeland Dermatologisk Society, är dosen av spironolakton vanligen sakta ökat från 25 till 200 mg dagligen, tas på natten. Det kan ta sex eller fler månader för att se förbättringar i hudens kondition. Biverkningar rapportera till din dermatolog omfatta bröstsmärtor, diarré, yrsel, dåsighet (möjligen på grund av höga kaliumnivåer i blodet) huvudvärk, menstruationscykeln oegentligheter, bland annat ökad eller minskad frekvens av menstruation, mitten av månaden blödning eller stoppa perioder sammanlagt och illamående.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.