störningar som innebär lår & biceps svaghet smärta

Det finns många sjukdomar där lår och biceps svaghet och smärta. Om du för närvarande upplever smärta eller svaghet i låren eller biceps, hitta orsaken och vidtar åtgärder är på toppen av din att göra-lista. Medan ett blåmärke, bula eller trauma kan lätt diagnostiseras, kan andra källor av smärta vara mycket svårare att urskilja. Var uppmärksam på symtomen och uppsöka din läkare att avgöra om du lider av en mild sjukdom eller något mer allvarligt

Typer

Medicinska tillstånd som kan leda till smärta och svaghet i låret och biceps kan variera från mindre allvarliga tillstånd, t. ex. tendinit, till allvarliga sjukdomar, så som osteomyelit och cancer. Om du upplever lår och biceps svaghet smärta, kan det bero på hypotyreos, fibromyalgi, artros, fetma eller cellulit.

Identifiering

Det viktiga är att identifiera vad som är orsaken till låret och biceps smärta eller svaghet . Se en läkare för en formell diagnos, men det är mycket du kan göra för att hjälpa till. Det kommer att hjälpa din läkare om du kan ge henne så mycket specifik information som möjligt. Försök att ta del av de exakta områden av smärta och svaghet. Berätta för din läkare när symtomen började och om de har försämrats. Observera även eventuella förändringar i kost eller läkemedel.

Riskfaktorer

Riskfaktorer för lår och biceps svaghet eller smärta varierar. Infektion är en viktig orsak till flera av de sjukdomar som innebär låret och biceps svaghet och smärta. Osteomyelit och cellulit är båda orsakas av infektioner som kräver tidig behandling för att avvärja allvarliga symtom. Ärftlighet och ålder är riskfaktorer för artros och fibromyalgi. Fetma kan förvärra många av symptomen på arm och ben. Sex kan också spela en roll, eftersom kvinnor är mer benägna att utveckla artros och fibromyalgi än män.

Missuppfattningar

Många gör antaganden om orsaken till låret och biceps svaghet eller smärta. Många tror att problemen måste finnas i muskeln. Detta är inte alltid fallet och därför är det viktigt att konsultera en läkare att diagnostisera sjukdomen. I många fall är problemet i skelettet, vilket gör den till en mycket allvarligare fråga. Dessutom kan orsaken till smärta och svaghet inte ens vara relaterade till dina armar och ben. Hypotyreos kan orsaka dessa symptom. Dessutom är fetma ett problem i hela kroppen och kan orsaka symptom.

Förebyggande /Lösning

Varje oordning kommer att ha sitt eget förebygga eller lösning på låret och biceps smärta, men det finns några generella riktlinjer man kan följa. Regelbundna kontroller är till nytta för tidig upptäckt av många sjukdomar och bör också användas för att identifiera orsaken till smärtan. Alltid dela din familj sjukdomshistoria med din läkare så att ärftliga sjukdomar inte kommer som en överraskning. Ben och muskler hälsa kan bibehållas och förbättras med diet och motion. Drick mycket vatten, motionera minst tre dagar per vecka, röker inte och begränsa alkoholkonsumtionen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.