svärtade hudsjukdom

Blackened hudsjukdom eller nigricans acanthosis, får huden att bli mörkt bland veck och skrynklor på kroppen. Typiskt för sjukdomen utlöses av övervikt på grund av högre insulinnivåer. Däremot kan sjukdomen också vara resultatet av en utveckling av tumör. Att se en läkare är viktigt om du börjar utveckla svärtning huden

Faktorer

Enligt Mayo Clinic, kan uppkomsten av mörkare hud bero på att typ 2-diabetes eller fetma. Diabetes kan aktivera dina hudceller att störa hudens färg. Blackened hudsjukdom är också en ärftlig sjukdom och är vanligare bland människor av afrikansk-amerikanska och latinamerikanska utförsbackar. Hormon mediciner och preventivmedel kan utlösa sjukdomen hos vissa kvinnor. Lymfom och gastrointestinal cancer också kan orsaka svärtade hudsjukdom att utvecklas.

Skyltar

Blackened hudsjukdom som kännetecknas av hudförändringar i armhålorna, halsen eller ljumskarna. Den läppar, händer och fötter kan bli svarta. Huden kan bli mörk, tjock och sammetslen struktur. Utveckla svärtade hudsjukdom händer inte över en natt. Sjukdomen kan utvecklas långsamt och ibland ta år att helt framsteg. I sällsynta fall kan det drabbade området klådan.

Tester

Vanligtvis din hudläkare kan göra en visuell undersökning för att avgöra om du lider av svärtade hudsjukdom. Men om din sjukdom utvecklas och är inte resultatet av diabetes eller övervikt, kan din hudläkare rekommendera andra tester. Dessa tester kan inkludera en biopsi, blodprov och röntgen för att utesluta möjligheten av cancer som orsaken till din sjukdom. En del lesioner kan visas som svärtade hudsjukdom och faktiskt orsakas av maligniteter.

Behandlingar

Vissa produkter kan hjälpa till att lätta utseendet på din hud. Enligt American College Osteopatisk för dermatologi, kan behandlingar som Retin-A och hydroxyacids alfa hjälp. Dermabrasion kan ibland hjälpa till att minska tjockleken på lesioner som utvecklas på huden. Laserbehandling kan också tunna lesioner genom att förstöra det översta lagret av huden.

Komplikationer

lesioner som blir alltför tjock kan utveckla en lukt. Ibland lesioner kan spricka och bli mottagliga för infektioner. Antibakteriella tvålar kan förhindra infektioner från att utvecklas. Aktuell antibiotika kan förskrivas av din läkare bör en infektion utvecklas. Om huden börjar spricka, lossna eller utveckla dränering, besök din hudläkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.