vad är pediatrisk endokrinologi?

Barnendokrinologi specialiserat sig på att behandla sjukdomar i det endokrina systemet hos barn. Det endokrina systemet omfattar sköldkörtel, bisköldkörtel, hypothalmus, hypofysen, binjurarna, äggstockar, testiklar och bukspottkörtel. Sjukdomar i det endokrina systemet leder normalt till hormonell obalans. Pediatric endokrinologer får omfattande utbildning i hur att diagnostisera och behandla barn med problem relaterade till körtlar i det endokrina systemet

Typer

Barnendokrinologi studier och behandlar sjukdomar som fetma, diabetes, hirsutism (hår överväxt), tvetydiga genitalier, bröstutveckling hos män, metabolisk bensjukdom, sköldkörtel dysfunktion , tillväxthormon brister, körtel cancer, Turners syndrom, Klinefelters syndrom, tidig pubertet, försenad pubertet och menstruella problem i tonårsflickor. Dessa villkor uppstår i barn när körtlar i kroppen inte utsöndra rätt mängder av nödvändiga hormoner.

Tidsplan

I vissa fall barn endicrinologists behandla tillstånd hos spädbarn och små barn när symtom uppträder under de första månaderna i livet. Emellertid kan andra villkor inte diagnostiseras förrän barndomen eller tonåren. I synnerhet läkare diagnostisera vanligtvis problem med försenad pubertet i tonåren.

Identifiering

Barnendokrinologi specialiserat sig på identifiering och behandling av sjukdomar som påverkar ett barns sköldkörtel, binjurar och andra körtlar i kroppen. Studien av pediatrisk endokrinologi syftar till att behandla barn som har diabetes eller som har problem med ordentlig tillväxt eller övergången till puberteten.

Överväganden

Regelbundna barnläkare kan behandla vissa lindriga störningar i det endokrina systemet. Men vanligtvis en barnläkare kommer att hänvisa barnet till en pediatrisk endokrinolog om problemet fortsätter att orsaka problem eller om barnet är hårt drabbade. Större sjukhus anställer vanligtvis specialister som barn endokrinologer.

Fördelar

Besök på en läkare som utbildats i pediatrisk endokrinologi kan hjälpa till att försäkra att ett barn som en endokrin sjukdom får den bästa och mest up-to-date behandlingar. Pediatric endokrinologer få utbildning i allmänhet pediatrik och specialiserad utbildning i endokrinologi. Pediatric endokrinologer undervisa föräldrar om endokrina störningar och hjälpa föräldrar att ta hand om barn med endokrina rubbningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.