viktminskning piller för prediabetes

Typ 2, eller vuxen ålder påverkar diabetes upp till 21 miljoner amerikaner, och med 2010. Både unga och vuxna åldersdiabetes har kallats "The Stealth epidemi" och är det mest oroande hälsoproblem av 21-talet. Ironiskt nog typ 2-diabetes kan förebyggas till viss del, men bara om de ca 41 miljoner amerikaner prediabetic hantera sin sjukdom innan det utvecklas till "fullskalig" diabetes

prediabetes Definition

prediabetes brukade vara känd som nedsatt fasteglukos. Det är diagnosen när fasteblodsocker är 100-125 mg /dL (milligram per deciliter) och oral glukostolerans är 140-199 mg /dl.

Nivåerna innebär att glukos och insulin nivåerna är högre än genomsnittet, men lägre än vad som registrerats vid typ 2 diabetes. Detta visar att insulin nedsatt eller okänsliga cellerna inte kan binda insulin för att metabolisera blodsockret så effektivt sätt som de brukade, leder till högre nivåer av båda faktorerna i blodet.

Orsaker till prediabetes

prediabetes och diabetes är symtom på en i stort sett stillasittande, hög stress livsstil i kombination med mat som överstiger en människas energibehov. Det finns också människor som är genetiskt predisponerade för att utveckla insulinresistens. Med tiden sådana faktorer leder till insulinresistens och fällningen tillståndet.

De flesta prediabetic individer kan uppvisa några symtom på sjukdomen, men andra kan lida av en täta urinträngningar, ovanlig törst, suddig vision eller känner mig extremt trött.

Riskfaktorer

Förutom ett dåligt skötta livsstil, personer som riskerar att utvecklas prediabetes är de med en släkthistoria av vuxendiabetes eller hjärtsjukdom, övervikt /fetma, är i åldern 45 år och äldre eller lider av högt blodtryck. Prediabetes kan komma att utvecklas i "äpple" formade människor, eller kvinnor som drabbats av graviditetsdiabetes och /eller födde ett barn som väger mer än 9 kg.

Etnicitet spelar också roll, med de afrikanska, asiatiska , latinamerikaner eller stillahavsområdet härkomst större risk. Metabola syndromet /syndrom X och polycystiskt ovariesyndrom är också riskfaktorer för prediabetes.

Hantera prediabetes med Weight Loss Pills

Viktminskning piller ökar ämnesomsättning och leder till högre ämnesomsättning av kalorier. Fett bindemedel begränsa mängden fett som en kropp kan metabolisera och aptithämmare sänka aptiten och därmed minska mängden förbrukade mat.

Dessa piller underlätta viktminskning hos överviktiga personer som diagnostiserats med prediabetes, medhjälp i förvaltningen av tillståndet. Men de har ingen egentlig effekt på insulinresistens, vilket betyder en person som går ner i vikt med sådana piller kommer fortfarande att ha höga nivåer av blodsocker och insulin.

Säker hantering av prediabetes

De flesta vårdgivare förespråkar en förändring i livsstil som syftar till att gradvis, inte drastiska, viktminskning och mer motion. En studie utförd av Diabetes Prevention Program fann att hälften timmes motion minst fem gånger i veckan, tillsammans med viktminskning på 5 procent till 7 procent av individens vikt, minskade risken att utveckla diabetes med nästan 60 procent. Mer träffande har effekten av att anta en hälsosammare livsstil och matvanor dubbelt effektiv jämfört med att konsumera viktminskning piller.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.