Lactobacillus acidophilus och IBS

IBS, eller colon irritabile, är en av de vanligaste mag-och tarmsjukdomar i USA IBS är en följd av felaktig sammandragning av musklerna i tjocktarmen. Enligt University of Maryland Medical Center, mellan 10 och 20 procent av folket i USA har IBS. Obekräftade uppgifter tyder på att probiotiska bakterier som Lactobacillus acidophilus, kan vara till hjälp för att lindra symptomen av IBS, men det har bara varit begränsade kliniska tester

Symtom

Enligt Mayo Clinic, symtom på IBS buksmärtor eller kramper, gas, uppblåsthet, slem i avföringen, diarré eller förstoppning. Vissa människor har diarré-dominerande IBS, medan andra har förstoppning-dominerande IBS.

Probiotika

Lactobacillus acidophilus är känd som en probiotisk eller "vänliga" bakterier. Det är naturligt i den mänskliga tunntarmen och vagina. Även om flera försök på människa visar fördelarna med L. acidophilus för behandling av bakteriell vaginos, har endast en liten mängd forskning undersökt dess roll i att lindra symtomen på IBS.

forskning

Enligt National Institutes of Health, har studier på människa rapporterat blandade resultat på effekten av L . acidophilus för behandling av IBS. En mindre studie på diarré hos barn visade ingen förbättring med L. acidophilus.

Tarmflora

Enligt webbplatsen Life Extension, fann forskare vid Princeton ett samband mellan nyligen genomgången infektion i tarmen och IBS. De teoretiserade att en brist på mag-flora, som kan förekomma med antibiotikabehandling, kunde vara ansvarig för plötslig symtom. I fall som dessa, skulle behandling med L. acidophilus återställa den friska tarmfloran, och kunde lindra symtom.

Varning

Enligt Mayo Clinic, bör personer som har ett försvagat immunsystem och tarm skador undvika L . acidophilus. En överväxt av bakterier, inklusive de som anses probiotiska, kan vara farligt för dessa människor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.