akne behandling för män

Akne är en hormonell rubbning av huden. Ett överflöd av hormoner gör att kroppen att producera mer olja i huden än nödvändigt, vilket resulterar i bildandet av en finne. De två typer av finnar är öppna och slutna komedoner, eller som de oftast hänvisas till: pormaskar och whiteheads. Det finns ett antal behandlingsalternativ när villkoret presenterar sig hos män, som kan variera från ändringar i personlig hygien till receptbelagda läkemedel att helt enkelt vänta för kroppen att rätta till hormonell obalans naturligt.

Tvätt

Eftersom akne beror på ett överflöd av olja i huden, tvätta dagligen med ett lämpligt rengöringsmedel eller fuktighetskräm kan kraftigt minska utbrott. Att hitta rätt tvätt för din hudtyp är absolut nödvändigt, men eftersom vissa rengöringsmedel kan vara för fet eller för torr för just din hudtyp. Om din hudtyp inte synkroniserar med rengöringsmedel, kan det göra problemet värre. Dessutom overwashing kan torka ut dina porer, gör dig mer benägna att bryta ut. De viktigaste är en lämplig mängd tvätt, kombinerat med rätt produkt.

Rakning ordentligt

Rakning ansiktet med en slö rakkniv eller fel typ av blad kan orsaka att huden blir irriterad. Se till att bladet är alltid vass och av anständiga. En hög kvalitet rakkräm och en pre-shave tvätt kan bidra till att förbättra graden av det raka och minska risken för inåtväxta hårstrån, hudirritation, finnar och allmän irritation.

Minska din stress nivå

Överdriven stress kan orsaka kroppen att producera ett överflöd av hormoner, vilket resulterar i produktionen av olja i huden. Detta i sin tur kan leda till en utbrytning. Genom att minska din stress nivå, eliminerar det naturligtvis orsaken till hormonella rubbningar som kan orsaka finnar av akne.

Medicinering

Det finns många anti-akne produkter på marknaden, av vilka många är effektiva. Over-the-counter produkter kan vara ganska effektiva för vissa män. Om inte, kan ett besök på en hudläkare ger dig tillgång till receptbelagda styrka akne medicin, vilket kommer att lindra symtomen mycket snabbare än receptfria behandlingar.

Vänta

Sedan toppar hormonproduktionen under puberteten, är det möjligt att ha en akne problem under denna tid och sedan har det avtar snart vuxen ålder har uppnåtts. Enligt "Askmen. com", cirka 70 procent av de manliga tonåringar växa ifrån akne efter puberteten slutar, dock kan resterande 30 procent bär in det i sitt vuxna liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.