dermatologi för ansiktsbehandling akne

Ansiktsbehandling akne påverkar nästan alla i olika skeden av livet, och det är den vanligaste hudåkomma i USA, enligt den amerikanska Dermatologisk Association (ADA). Lyckligtvis dermatologer-med hjälp av mediciner samt högteknologisk medicinsk teknik-har många olika behandlingsalternativ till sitt förfogande för att hjälpa människor i alla åldrar med ansiktsbehandling akne

Identification

Det officiella namnet för akne i riket i dermatologi är acne vulgaris, sägs det i ADA. Comedos, allmänt känd som pormaskar och whiteheads är ansikts blockeringar som uppstår nära hudens yta. Detta är den mildaste formen av acne vulgaris. Djupare blockeringar kallas papler (finnar), pustler och mer allvarliga knölar och cystor kan orsaka allvarliga obehag samt fula fläckar i ansiktet.

Funktioner

Acne vanligtvis börjar vid början av puberteten, säger Derma Network, och även om det ofta bättre på vuxna kan vara svår akne kvarstå i medelåldern. När talgkörtlarna (olja Flänsöppningar) av ansiktshuden blir igensatt av smuts eller andra främmande partiklar, inflammation i form av acne vulgaris uppstår som talgöverskott (olja) byggs upp under huden. Medan mild akne "utbrott" kan uppstå och tonar ut utan allvarliga problem, kan svår akne leda till smärta och permanenta ansiktet ärrbildning.

Fördelar

En hudläkare kan hjälpa dem som lider av måttlig till svår ansiktsbehandling akne. Dessa experter granska enskilda fallet och kan behandla tillståndet i en mängd olika sätt. Receptbelagda antibiotika krämer och orala antibiotika, säger Mayo Clinic, är i frontlinjen behandlingsalternativ och arbeta för att döda bakterierna P. acnes, vilken är ansvarig för många acne.

Potentiella

Vid ihållande akne svarar inte på sådana behandlingar, dermatologer har andra, högteknologiska alternativ som finns för att behandla ansiktsbehandling akne. Laser och ljusterapi, enligt Mayo Clinic, används för att behandla ansiktsbehandling akne och förhindra ärrbildning. Exempelvis är blått ljus terapi en smärtfri alternativ som exponerar akne-drabbade huden för låga nivåer av blått ljus för att förstöra P. acnes bakterien. Laserdiod terapi, medan ibland smärtsamma, kan nå in i lager av hud under ytan för att utplåna talgkörtlar som är ansvariga för mer allvarliga akne.

Förebyggande /Lösning

ADA rekommenderar ett antal olika hem metoder för att förebygga och behandla akne samt medicinska behandlingar. Överdriven ansikte tvätt är inte en botande eller förebyggande åtgärd för akne, eftersom det kan irritera huden-rekommenderar dermatologer att tvätta ansiktet två gånger dagligen med mild Hudrengöringsprodukt och ljummet vatten. Ett annat förslag från ADA för att förhindra acne är att schampo regelbundet, särskilt om du har fett hår eller använda potentiellt por-igensättning hår produkter som gel eller hårspray.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.