död hud & akne

Acne har många ryktas orsaker, som sällan tvätta sig och äta för mycket choklad eller fet mat som hamburgare och pommes frites, enligt National Institutes of Health. I verkligheten påverkar dessa saker inte akne alls. Det är faktiskt orsakas av en specifik fysisk process som involverar döda hudceller och två andra faktorer

Definition

Acne är en hud villkor som orsakar finne finnar i ansiktet och ibland på andra kroppsdelar, som axlar, rygg, nacke och bröst. Mayo Clinic säger akne yttrar sig som pormaskar, whiteheads, noduli, papler och pustler. Cystor kan utvecklas i extremt svåra fall. Många av dessa finne typer är fylld med pus bildas från olja och döda hudceller.

Orsak

Döda hudceller är en av de trio av akne triggers. De andra två är en typ av olja kallas sebum produceras av körtlar och en bakterie som kallas Propionibacterium acnes. De Nemours barns hälsa nätverk förklarar olja körtlar kan producera för mycket talg, särskilt hos tonåringar. Oljan blandar sig med döda hudceller och blockerar hårsäckar. Bakterier fastnar med det och växa. Follikeln blir röd, svullen, och irriterad och utvecklas till en finne.

Andra faktorer

Andra faktorer som bidrar till frekvens och svårighetsgrad av akne utbrott. Till exempel fet makeup och hudvårdsprodukter blockera porerna, som främjar fånga de döda hudceller, talg och bakterier. Mayo Clinic råd akne kan förvärras genom att äta chips, bagels och andra livsmedel stärkelsehaltiga på grund av hur de påverkar ditt blodsocker. Finnar är irriterade av att tvätta ansiktet för mycket eller skrubbas kraftigt. Kvinnor kan få utbrott i samband med hormon svängningar som beror på deras menstruationscykeln.

Behandling

Acne behandlingar måste attackera åtminstone en av de tre orsakerna att vara effektiv, och många arbetar på flera sätt. Mayo Clinic förklarar en god produkt hastigheter upp ny hud blodkroppar och främjar utsöndring av gamla, döda celler. Det fungerar ännu bättre om det torkar upp olja och dödar akne bakterier. Kliniken citerar bensoylperoxid som den bästa over-the-counter behandling på grund av dess förmåga att angripa alla dessa tre faktorerna. Salicylsyra, en annan populär produkt ingrediens, saktar hudcell trillar i hårsäckarna. Alpha hydroxy syror bli av med döda hudceller och stimulera tillväxten av nya, friska celler samtidigt minska inflammationen.

Förebyggande

Du kan inte hindra hudceller från att dö. Det ingår i kroppens naturliga process. Center din akne förebyggande på tvätta ansiktet en eller två gånger om dagen med en icke-irriterande cleanser. Gnugga inte eller använd en tvätt trasa och badda huden torr med en mycket mjuk handduk eller låta det torka på egen hand. Använd endast vattenbaserade smink och slips håret tillbaka om det är långa, att hålla den från irriterande din hud i ansiktet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.