laserbehandling för inåtväxta hårstrån

Inåtväxta hårstrån kan vara smärtsamt och irriterande. De går ofta iväg på egen hand, men kan ibland vara, vilket det drabbade området att växa. Laserbehandling kan vara ett effektivt sätt att bli av med inåtväxta hårstrån att snabbt och effektivt

Normal inåtväxta hårstrån

Hår kan växa antingen rakt eller böjt från hårsäcken, vilket är pore som håret växer. Men när spetsen på håret lockarna innan det tappas från follikeln, kan håret börjar växa in i huden och köttet bredvid follikeln orsaka en irriterad, röd bula.

Problem inåtväxta hårstrån

toppen på ett inåtväxta hår kan så småningom dras ut naturligt av resten av håret eftersom det fortsätter att växa ur follikeln, lösa problemet och underlätta irritation. I vissa fall fortsätter håret att växa i sidled in i huden, vilket ökar det drabbade området när det växer. Denna fortsatta tillväxt kan orsaka ärr och kan även leda till en permanent missfärgning av huden.

Behandling

finns ett par alternativ för behandling av inåtväxta hårstrån, laserbehandling är en. Laserbehandling mål håret själv med laser att ta bort det permanent genom att inaktivera follikeln. Laserbehandling kan hantera en stor del av håret i en kort tid, vilket gör behandlingen snabb och lättillgänglig.

Fördelar

Laserbehandling av inåtväxta hårstrån innebär att området aldrig kommer att bli föremål för samma problem igen , eftersom den behandlade folliklar aldrig kommer åter växa hår. Behandlingen är också relativt smärtfritt och snabbt, vilket gör det första valet för många människor i behov av någon form av inåtväxta hår behandling.

Överväganden

Precis som med någon form av operation, är det viktigt att ha ett samråd med din läkare innan de accepterar något. Också, medan det i allmänhet inte är fallet, kan en del människor upplever ökad hårväxt, även om håret tenderar att vara finare och inte bör bli inåtväxta igen. I mycket sällsynta fall kan huden i behandlingsområdet skadas av förfarandet, som orsakar röda skrubbsår och svullnad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.