med orsakerna till stumhet

Enligt Robert Cooper, professor i neurobiologi vid universitetet i Kentucky, en stum definieras som en person som inte kan tala. Dr Cooper anger att orsakerna till stumhet sträcker sig från hjärnskador till följd av en låg jod diet under barnets bildandet av hjärnskador, missbruk, stroke, Selektiv mutism och diverse andra orsaker. I många fall kan orsakerna till en individs stumhet förbli obestämd under en hel livstid.

Drogmissbruk

The University of California i San Francisco (UCSF) släppt en intensivvård Nursery House Personal Manuell fokusering sin sista sidorna i Perinatal missbruk. De kom fram till att cirka 11 procent av barnen är utsatta för alkohol och /eller narkotika före leverans. Opiater, kokain, amfetamin, alkohol och tobak är den mest missbrukade ämnen gravida kvinnor. Dessa ämnen, enligt UCSF, kan få allvarliga följder neonatal och långsiktiga effekter. Stumhet har tillskrivits långvarig missbruk som resulterade i fostrets hjärnskador, och i båda hörsel-och talsvårigheter.

Neurologiska

En av de vanligaste orsakerna till en persons stumhet föds döva. "Hörseln är kritisk till utvecklingen av tal-och språkkunskaper, eftersom det är genom att lyssna till andra som barn lär hur man uttalar ljud och ord, hur man takt deras verbala tal, och hur man använder rätt ton, pitch och kadens i sina tal , "enligt talsvårigheter. Annan gemensam nämnare mellan individer lider stumhet är autism. Neurologiska sjukdomar som afasi, apraxi för tal /dyspraxi och Friedreichs Ataxi, spelar också en viktig roll i att orsaka stumhet i människor lider av någon av dessa villkor.

talrubbningar

Selektiv mutism är en vanlig form av stumhet bland barn. "Forskare tror att de flesta selektiv mutism är en form av social fobi: det är hämmade ett ångestsyndrom som speglar sociala åtgärder av rädsla för förlägenhet eller oro för att andra kommer att döma dem negativt," enligt den NYU Child Study Center. Barn som lider av sexuella, fysiska eller känslomässiga övergrepp, tillsammans med barn som var mycket oroliga eftersom deras barn ålder, väljer ofta att avvika från deras tal kapacitet och förblir tysta. Enligt NYU's Child Study Center, mest barn som utvecklar Selektiv mutism inte genomgår trauma, men har en mycket ängslig person från en tidig ålder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.