mikro dermabrasion för hudbristningar

Hudbristningar, eller striae är röd-rosa eller svagt lila indragen ränder som finns på kvinnors bröst, höfter, lår och mage. Även bristningar kan orsaka många kvinnor att känna sig självmedveten är villkoret inte vara en hälsorisk. Användningen av microdermabrasion är ett exempel på en av många behandlingar av hudbristningar

Orsaker till Stretch Marks

Hudbristningar orsakas ofta av sträckningen av dermis, eller mellersta lagret av huden, som är primärt ansvarig för att upprätthålla hudens form. Hudbristningar uppstår ofta efter graviditet och signifikant viktökning, som orsakar brott på dermis, vilket resulterar i synliga hudbristningar. Andra orsaker är ökad kortison, eller binjurarna hormonnivåer i kroppen som kan försvaga hudens fibrer.

Långvarig användning av läkemedel som steroider, kortikosteroider piller och topikal kortikosteroid lotion är andra faktorer som bidrar till hudbristningar samt binjure sjukdomar körtel som Marfans syndrom, Ehlers-Danlos syndrom, Cushings syndrom .

Funktion Microdermabrasion

Microdermabrasion är en hudföryngring förfarande som utförs av plastikkirurger och dermatologer. En handhållen nötning enhet används för att spraya liten kristall fragment över hudytan för att försiktigt slipa och ta bort den döda yttre lagret av huden. Polering det översta lagret av huden kan uppmuntra nya och mer elastisk hud tillväxt, vilket resulterar i minskade uppkomsten av stretch märken. Även förfarandet är mestadels utförs på ansiktet för att behandla solskador, hyperpigmentering och åldrande hud, är det också utförs på hudbristningar.

Överväganden

Microdermabrasion är en kosmetisk förfarande, och är ofta inte omfattas av sjukförsäkringsbolag.

Medan många patienter har haft framgångar med microdermabrasion, behandlar förfarandet i överhuden, eller översta lagret av huden. Enligt Om hudbristningar, godsaker microdermabrasion den epidermala skador som orsakats av hudbristningar, men inte behandla hudbristningar i den underliggande läderhuden, eller mellersta lagret av huden. Även om förfarandet inte bort bristningar helt, kan det blekna och minska deras utseende.

Om Stretch Marks anger att de flesta patienter behöver mellan 5 till 12 behandlingar avstånd 2 till 3 veckor mellanrum för att se resultat. Även om de flesta behandlingar vanligtvis senaste 30 till 45 minuter, behandlingen av större hudytor kan pågå i upp till 2 timmar.

Förebyggande /Lösning

Andra metoder för att förebygga hudbristningar inkluderar kost förändringar och lokal applicering av över- the-counter stretch-mark behandlingar under graviditet. Enligt Web MD, korrekt vätskeintag och minskande koffeinhaltiga drycker, såsom kaffe och te, kan hålla huden mjuk, mer motståndskraftig och mindre benägna att utveckla hudbristningar. Web MD säger också att Undernäring kan göra att huden benägna att hudbristningar. En sund och balanserad kost som innehåller livsmedel rika på zink, vitamin C och A, samt protein kan bidra till att främja frisk hud.

Risker för Microdermabrasion

Enligt Doc Shop. com, riskerna med microdermabrasion är minimal om ordentligt utföras av behörig hudläkare.

Felaktig tillämpning tekniker kan orsaka hud perforeringar om maskinen används i högre hållfasthet än nödvändigt. Användningen av unsanitized microdermabrasion applikatorer och maskiner kan orsaka hudinfektioner. Andra risker kan omfatta ögonirritationer från microdermabrasion kristaller in i patientens ögon som en följd av felaktig ansökan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.