mild vuxen akne

För många tonåringar, är akne en olycklig bieffekt av att växa upp och de hormonella förändringar som följer med den processen. Men akne är inte begränsat till bara tonåren. Många vuxna lider av akne under alla skeden av deras liv, med vissa individer utvecklar akne långt in i 40-årsåldern. Förstå orsakerna till vuxen akne, använda effektiva behandlingstekniker och göra nödvändiga åtgärder för att förhindra framtida utbrott kan bidra till att göra villkoret hanterbar

Adult Acne Statistik

Acne är en ganska vanlig företeelse hos vuxna. Cirka 25 procent av de vuxna männen och 50 procent av de vuxna kvinnorna kommer att stöta på akne i sina liv, enligt Acne. org webbplats. Forskning har föreslagit att en ökning av vuxen akne har inträffat hos vuxna, enligt en artikel, "Post-Adolescent Acne," som publicerades i "International Journal of Cosmetic Science" år 2004, med många som kräver behandling samt i deras 30s och 40s och vissa fall av akne dyka upp i människor 60 och äldre.

Orsaker till Adult Acne

Acne hos vuxna uppstår när en oljig substans som kallas sebum, som produceras i talgkörtlarna, porer träskor hud. När porerna blir tilltäppta, bakterier in i porerna och förvärrar dem, som orsakar utbrott av akne sår på huden. Obalanser av manliga och kvinnliga könshormoner kan påverka frekvensen av utbrott, vilket många kvinnor att uppleva utbrott under graviditet och klimakterium. I vissa fall kan kosmetika och läkemedel bidrar också till utbrott.

Behandling av vuxna Acne

behandling av akne hos vuxna kan vara svårt, eftersom många kommersiellt tillgängliga akne behandling är balanserade för tonåriga hud. Experimentera med olika behandlingar, inklusive bensoylperoxid cleanser, acne krämer och receptbelagda antibiotika krävs ofta att begränsa en effektiv metod för varje enskilt fall. Laser och ljus-baserade behandlingar finns också, men är ofta mycket dyra. Oavsett vilken behandling som används, måttlighet rekommenderas för att förhindra att irritera huden.

Förebyggande /Lösning

Effektiv ansikte tvätt praxis är avgörande för att förebygga akne utbrott hos vuxna. Tvätt minst två gånger om dagen, planerat att se till att huden är ren under större delen av dagen, är viktigt för akne förebyggande. En cleanser ska bara användas en gång dagligen om mer frekvent ansökningar orsakar torr hud. En duk bör inte användas för ansiktet tvätt, om det inte är konstruerad för användning med barn, så många dukar vara slitande och orsaka irritation. Vid tvätt, bör varmt vatten användas som varmvatten kommer att orsaka huden att torka ut.

Myter om Adult Acne

Många myter har utvecklats om orsakerna till akne i både vuxna och tonåringar. Först och främst är det svårt att sätta fingret på exakt vad livsstilsval bidrar till acne. Choklad, koffein och stress har alla tilldelats acne, utan tillräckliga medicinska bevis. Andra myter talar för att akne bara försvinner med tiden eller att finnar helt enkelt kan tvättas bort, varav ingen är sant, och kan faktiskt vara skadligt för hudvård. Det bästa sättet att vara säker på acne och behandling är att besöka en hudläkare, som kan föreslå en effektiv individanpassad behandling regemente.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.