MADRS & depression

Påverkar människor över hela världen, depression kan vara en helt försvagande tillstånd. Förutom att förstöra produktiviteten, offer sakna känslan av egenvärde och känna förtvivlan. För att kunna behandla depression, har experter skapat Montgomery-Åsberg Depression Rating Scale (MADRS). När patientens tillstånd är utvärderas ordentligt, kan han få den behandling han behöver

Depression

Människor i alla samhällsskikt gå igenom perioder då de känner sig ledsna och ner. Det är normalt att ha ett par dagar i rad där du bara känner dig dyster. Men är förlängd sorg anses depression. Forskare har märkt mönster i familjer som tyder på att det kan orsakas av genetik. Experter specifikt tror att depression orsakas av obalans i hjärnan, men den exakta orsaken fortfarande ett mysterium.

Typer av depression

Eftersom depression är en grupp av sjukdomar och inte har en specifik orsak, det finns många olika typer av depression. Egentlig depression och dysthymic sjukdom är de vanligaste typerna av depression. Egentlig depression drabbar många människor minst en gång i sitt liv, men är känd för att ha återkommande episoder. Sjukdomen sägs vara invalidiserande och som berörs av det har svårt att sova. Dysthymic sjukdom är oftast långsiktiga under några år med mindre allvarliga symptom. Men människor med Dysthymic sjukdom kommer fortfarande att ha problem med att vara produktiv.

Depression Symptom

Det finns ett antal symptom dem med depression kommer att visa. Den första och mest uppenbara, visar en allmän titt av förtvivlan och känslomässig stress. Offren kommer också att bli mycket negativ och irriterad. När ett offer av depression inte blir sova, kommer hon att visa tecken på trötthet och brist på energi. Förändringar i aptit är också vanligt. Om du märker att någon vikt har drastiskt förändrats, kan det vara hennes sätt att hantera depressionen till omåttlig äta eller inte äta alls. Alla dessa symptom ensam kan betyda ingenting, men tillsammans pekar på depression.

MADRS och depression

MADRS är en akronym för Montgomery-Åsberg Depression Rating Scale. Det används av proffs för att bedöma hur allvarlig en offrets depression. Poäng av 10 poäng, med noll mening ingen depression alls. Testare ger en poäng för nivå av ångest, en poäng för Omfattningen av ändringar i aptit, en poäng för omfattningen av förändringar av sömn, en punkt för svårigheter i aktiviteter, och en poäng för både nivå av koncentration och pessimism. Förutom dessa är stämningen kategori som har högst fyra poäng.

Depression Behandling

Innan depression kan behandlas, måste det upptäckas av en fackman. Om någon misstänker att han lider av depression, måste han kunna få en tid hos sin läkare så att han kan utesluta virus och sköldkörtelrubbningar som har delvis samma symtom som depression. När dessa villkor är uteslutna, läkare använda MADRS att bedöma en patients tillstånd. Beroende på typ och svårighetsgrad av sjukdomen, kommer denna patient får läkemedel eller terapi eller båda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.