akne & Alesse

Drugs. com präglar Alesse (allmänt känd som etinylestradiol och levonorgestrel) som p-piller normalt föreskrivs för att förhindra graviditet genom att förhindra ägglossning. Experter vid Mayo Clinic visar att p-piller också används för att behandla akne när annan behandling inte fungerar. Men av p-piller val på marknaden, endast Ortho Tri-Cyclen (etinylestradiol och norgestimat), Yaz (etinylestradiol och drospirenon) och Estrostep (etinylestradiol och noretisteron) är godkända av läkemedelsverket för behandling av akne.

Defined

Acne Guide visar att p-piller som Alesse innehåller östrogen och gulkroppshormon som reglerar androgen (manliga hormoner) i kroppen. Överdriven androgen produktion orsakar för mycket olja i porerna, täppa igen porerna och fångstmetoder akne bakterier på huden. Den överdrivna olja och bakterier skapar en perfekt miljö för röda finnar, pormaskar, klumpar och pustler. Så använder p-piller som Alesse kan hjälpa till att reglera hormoner som bidrar till akne produktion på huden.

Funktion

I kliniska studier akne som åberopats av Acne Guide, p-piller Alesse har visats reducera akne fläckar med 40 till 50 procent när konsumenten använt produkten i sex månader. Alesse, tillsammans med liknande produkter som Yasmin, Diane-35 och Tri-Cyclen, alla innehålla progestiner med minimala androgena eller anti-androgen aktivitet, som bidrar till att minska porernas oljeproduktionen. Fortsatt användning av produkten behövs för att balansera hormonerna som styr androgen produktionen.

Biverkningar

Oavsett om p-piller används för akne eller preventivmedel, narkotika. com varnar att biverkningarna av Alesse kan omfatta plötslig huvudvärk, domningar eller svaghet, förvirring, problem med balans, syn eller tal, och smärta bakom ögonen. Dessutom, illamående, kan svettningar, bröstsmärtor eller en tung känsla eller smärta sprider sig till armen eller axeln inträffar. Om du märker något av dessa symtom eller upplever svullnad i extremiteter eller symtom på depression, kontakta din läkare.

Överväganden

Enligt Mayo Clinic, inte alla konsumenter är bra kandidater för p-piller behandling akne. De försiktighet hos patienter med tidigare blodpropp i lungorna eller ben, en historia av lever-, livmoder-eller bröstcancer, eller en historia av hjärt-kärlsjukdom att samråda med sin läkare innan man påbörjar ett p-piller behandling. Även kvinnor äldre än 35 som nu är rökning inte bör överväga p-piller behandling av akne.

Expert Insight

De två huvudsakliga sätt att behandla akne, enligt Acne Guide, är lokalt och muntligen, men det är också viktigt att veta vilken typ av akne du behandlar innan man väljer den bästa möjliga lösningen. Eftersom p-piller som Alesse är inte den mest effektiva behandlingen för varje typ av akne, som arbetar med en kunnig hudläkare kan garantera att din specifika hud-och hälsofrågor behandlas innan behandling ordineras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.