hormonella håravfall hos kvinnor

Fluktuerande hormoner, eller en minskning i hormonnivåerna kan ta ut sin rätt på håret. När dina hormoner inte är i balans, kan ditt hår tunna och faller ut. Kvinnor som går igenom klimakteriet och menopaus kanske märker att deras hår är gallring och håravfall är snabbare.

Håravfall under klimakteriet och menopausala perioden är resultatet av en minskning av östrogen samt en obalans mellan testosteron och östrogen. Testosteron är det manliga hormonet som kvinnor också har. När det finns för mycket testosteron, orsakar det håravfall på huvudet men hårväxt i ansiktet och hakan.

Effects

dihydrotestosteron (DHT) och testosteron klamrar sig fast vid hårsäckarna, vilket gör att hårsäckarna krymper och ditt hår sedan faller ut. När du växer nytt hår, om du gör, kommer det att bli i en långsammare takt, förklarar Familydoctor. org.

Överväganden

När en kvinna har polycystiskt ovariesyndrom eller PCOS, hon har för mycket testosteron. Detta kommer att orsaka håravfall samt viktökning, ökad hårväxt i ansiktet, acne och oförmåga att bli gravid.

Funktioner

p-piller som innehåller hormoner, vanligtvis stimulerar och förlänger cykeln hårväxt, men ungefär som efterdyningarna av graviditeten, håret når sårskorpa av fas tre eller fyra månader efter att gå ut p-piller. Håret växer tillbaka. Vid graviditet, hormonerna i en kvinnas kropp förlänga fas hårväxt, och den gravida kvinnan kommer att ha ett rikligt hår. Men sex veckor till sex månader efter leveransen hårstråna går in i vilofasen och det är då stora mängder hår går av eller faller av. Detta är resultatet av hormonella förändringar. Familydoctor. org noterar att korrigera din hormonell obalans kan avhjälpa din situation håravfall

Potential

När man tar hormonersättningsterapi (HRT), kan du uppleva en början en riklig hår, men om några månader, Du kan märka överdrivet håravfall. Om du slutar att ta hormonerna, kanske du märker ännu mer håravfall, förklarar Wdxcyber. com.

Rekommendation

Med B-vitaminer, inklusive biotin kan hjälpa avvärja håravfall. Biotin hjälper fettsyror och glukos form, som stöd i metabolismen av proteiner samt högre energi. Hår är i första hand består av protein. Extra vitaminer som hjälper hålla ditt hår friskt och fästas på huvudet inkluderar vitamin E och vitamin C med bioflavonoid


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.