patologiska fynd av Parkinsons sjukdom

Parkinsons sjukdom, rapporter MayoClinic. com, är en degenerativ påverkan på nervsystemet som påverkar rörligheten. En mindre skakningar kan gradvis trappas upp till problem med balans, koordination, svälja och prata. Symtomen omfattar bradykinesi, eller långsamma rörelser, stelhet, problem med kroppshållning, förlust av automatiska rörelser som blinkar och ler, akinesi, frysning av rörelsen, och demens. Det finns inget botemedel men mediciner och behandling kan bidra till att lindra symtomen

Dopamin och substantia nigra

Parkinsons sjukdom uppstår när nervceller i den del av hjärnan som kallas substantia nigra börjar dö av, enligt Brown University, Sektionen för biologi och medicin (Brown Biomed). Dessa nervceller producerar dopamin, en signalsubstans som reglerar rörelse och känslor, National Parkinsons stiftelsen rapporter. När över 80 procent av dessa nervceller dör, symtomen vid Parkinsons börja visas. Varför dessa nervceller dör är inte fullständigt kända. Men det finns flera teorier

Free Radicals

Fria radikaler kan instabila molekyler som genereras genom normala ämnesomsättning, vara en bidragande faktor till nervcellsdöd, enligt Brown Biomed . Fria radikaler, särskilt sådana som härrör från metaller, försöka att få stabilitet genom oxidation av närliggande molekyler, orsakar skador. Parkinson-patienter tenderar att ha högre järn nivåer i substantia nigra, och lägre nivåer av ferritin, ett protein som hjälper till att isolera järn från oxidation. Om Fria radikaler är verkligen en orsak kan vara antioxidanter i förebyggande syfte.

Toxiner

annan teori föreslår att toxiner, vare sig extern eller intern, är det som förstör dessa dopaminproducerande nervceller. Några bevis stöder tanken att den kemiska, MPTP, som finns i narkotika, kan orsaka Parkinsons. Forskare i boken "Grundläggande Neurokemi, 6: e upplagan, molekylär, cellulär och medicinska aspekter", beskriver hur missbrukare inducerad Parkinson's-liknande symtom efter misstag administrera MPTP. Det finns dock för närvarande inte tillräckliga bevis för att säga definitivt om gifter är en möjlig orsak.

Genetiska faktorer

Genetiska faktorer som en roll i Parkinsons är en annan teori. Femton och 20 procent av patienter med Parkinsons har en nära släkting med Parkinson's-liknande symtom. Forskare har riktat en mutation i genen PARK2 som kan orsaka Parkinsons, enligt University of Utah Spencer C. Eccles Health Sciences Library.

PARK2 och Parkin

En normalt fungerande PARK2 gen, rapporterar Genetics Home Reference, innehåller anvisningar för skapandet av Parkin, ett protein som bryter ner oönskade proteiner. Parkin kan hjälpa undertrycka tumör proteiner och reglerar nervcellernas "överföring av signaler till en annan. Hur en muterad gen PARK2 orsakar Parkinsons fortfarande är oklart. Den efterföljande förlust av Parkin verksamhet skulle kunna orsaka en ansamling av oönskade proteiner, som kan äventyra frisättningen av dopamin. Alternativt, eftersom hjärnan normalt har ett överflöd av Parkin, kan dess brist bero på nervcellsdöden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.