spotting under den andra veckan av din cykel

Har du någonsin uppleva blödningar mellan menstruationerna utan att veta varför? Om du är som de flesta kvinnor, är svaret på denna fråga ja. Detta vanlig företeelse kan vara en mindre olägenhet, en nyfiken symptom eller tecken på en större livsförändring

Vad är Spotting?

Spotting, även kallad onormal vaginal blödning, vanligtvis inträffar mellan menstruationerna. Ofta oroväckande i början, erfarenhet många kvinnor spotting någon gång eller det andra under sitt liv. Stänkblödning uppträder vanligen som brunaktiga blod men kan variera från mörkt till rosa blod som är så knapphändig som bara kan ses på toalettpapper vid rengöring av vagina. Spotting är mycket lättare än menstruation och kan pågå från en till flera dagar.

Mitten av cykeln Spotting

Även om det kan kallas onormal vaginal blödning, kan en viss mängd spotting faktiskt vara normal. Till exempel är spotting i mitten av din cykel kallas mitten av cykeln spotting, och sker från 10 till 14 dagar innan din nästa mens. Mitten av cykeln spotting som anses normalt, eftersom det inträffar under den tid när du har ägglossning och visar din vågperiod fertilitet. Som ett resultat hjälper mitten av cykeln spotting ofta kvinnor att fastställa deras exakta ägglossning dagen och hjälper dem att planera eller undvika graviditet.

Orsaker

ägglossning kan leda till att vissa blodet att flöda ut ur slidan när ägget är utvisas från follikeln och när dina nivåer av östrogen ökar, vilket vanligtvis livmodern att förlora en del av sin foder. Dessutom finns det vissa mediciner som påverkar din menscykel kan orsaka fläckar i den andra veckan i cykeln. I andra fall kan slidan och livmoderhalsen infektioner samt vissa spiraler (IUD) provocera även mitten av cykeln spotting.

Implantation blödning

En annan gång när spotting som anses normalt är under implantation blödning, vilket sker ungefär sju dagar innan nästa mens. Denna typ av observation som normalt varar mindre än ett dygn och händer efter ägglossningen, när ett befruktat ägg fäster sig i livmoderslemhinnan och orsakar en liten mängd blod som skall ut genom slidan. Om dina cykler är korta, kan implantation blödning verkligen ske under andra veckan i cykeln, men är inte samma sak som mitten av cykeln spotting.

Långvarig Spotting

Långvarig spotting, som ibland kallas onormal fläckar, vanligen händer på andra tider än den andra eller tredje veckan i din cykel. Även långvarig observation kan pågå längre än andra typer av fläckar. Låg progesteron nivåer mot slutet av cykeln kan provocera spotting i progesteronbrister kvinnor och kan leda till fertilitetsproblem och även missfall. Andra orsaker till onormal spotting är p-piller och myom-en vanlig orsak till riklig mens. I extrema fall kan sexuella övergrepp och cancer i livmoderhalsen, livmodern, vagina och äggstockarna också orsaka onormala spotting.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.