diabetes och vattenaktiviteter

Diabetes är en hälsotillstånd när bukspottkörteln inte regelbundet producera hormonet insulin, vilket ökar blodsockret. Diabetes är ett livshotande tillstånd, om den inte kontrolleras. Däremot kan en diabetiker ha ett aktivt liv när kunna balansera medicin eller insulin, kolhydrater och fysisk aktivitet. Diabetiker bör kontrollera blodsocker innan du påbörjar något ansträngande sport, som omfattar vatten aktiviteter såsom simning, surfing och dykning.

Simning

Som många andra vattensporter, är simning en utmärkt aktivitet för att öka blodet syre och lungor motstånd, och rekommenderas till friska personer och diabetiker lika. Diabetiker bör kontrollera blodsocker före bad och ha en kolhydrat mellanmål till hands ifall deras blodsocker sänker för fort under eller efter simma.

Scuba Diving

Enligt webbplatsen Storbritannien Dykning, bör en diabetiker alltid göra Kontrollera blodsockret är normala innan du dyker. Drick mycket vatten är också viktigt, eftersom graden av hydrering kan påverka risken att drabbas av dykarsjuka hos friska människor och diabetiker lika. Dykare med diabetes bör du alltid har druvsockertabletter eller klistra med dem i en vattentät påse under dyket, för att förhindra hypoglykemiska kris.

Surfing

Professional kanadensiska surfare Scott Dunton fick diagnosen typ 1-diabetes när han var 16 år gammal. Däremot har villkoret inte att hindra honom från att komma in i genomsnitt 50 tävlingar per år. I en intervju för tidningen Diabetes Hälsa under 2008, säger Scott att det var lättare att kontrollera blodsocker efter att han bytte insulininjektioner för pumpen behandling. Surfer Alfie Opie, även en typ 1-diabetes, sade till Runsweet hemsida att tillståndet var ett hinder för honom just under de första åren efter diagnos, då han fortfarande var att lära sig att balansera kolhydrater och insulin intag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.