om lasrar som används vid kirurgi

Laser är en förkortning som står för ljusförstärkning genom stimulerad emission av strålning . Lasrar , utvecklades först på 1960-talet , har förbättrats tillräckligt för att användas som högeffektshögtalare medicinska verktyg med extrem precision. Vissa typer av laser operationer inkluderar tumör avlägsnas , hud kirurgi , stänga små blodkärl , stänga lymfkärlen , ögonkirurgi och ta bort hår . I fall av plastikkirurgi , laser har fördelar och nackdelar , så kirurger fortfarande använda traditionella metoder

Laser

Laser finns i flera typer. Huden har chromophones som absorberar ljus . Efter absorbera ljus , fysiska , kemiska , temperatur och mekaniska förändringar i vävnaden . Det finns några typer av lasrar , inklusive koldioxid laser ( CO2 ) , yttrium aluminium granat laser ( YAG ) , den argon laser och pulsen färgämneslaser. Den färg och typ av laser direkt motsvarar den vävnad under operation .

tumör borttagning

Med laser för att ta bort cancerceller har fördelar jämfört med andra kirurgiska verktyg . Kirurger använder laser för att minimera skadorna när du tar bort tumörer . Kirurger kan också använda färgämnen för att markera gränserna för en frisk hjärna och en elakartad tumör , och med hjälp av en laser , att skära av maligna celler . En fin laser endoskopisk teknik har också tillämpas för att avlägsna maligna celler samtidigt minimerar termisk chock och skador .

LASIK

Laser -assisted in situ keratomileusis ( LASIK ) är en form av ögonkirurgi som ändrar form hornhinnan, vilken är den klart täcker i ögat . Lasik använder laser keratome att skära en flik i hornhinnan . Luckan öppnas för att avslöja de celler , där en datorstyrd laser förångar delar av det . Luckan byts ut. Patienter bör inte bära kontaktlins i flera veckor innan operation eftersom kontaktlins kan ändra formen på hornhinnan . Med den ursprungliga , naturliga form för att operera är nödvändigt för ett positivt resultat .

Hud Kirurgi

Skin kirurgi är en vanlig form av laserkirurgi . Laser hud peeling är när rynkor reduceras runt ansiktet , ta bort eller mjukgörande dem . Lasern kan också behandla skador . Lasrar kan ta bort födelsemärken genom att minska onormal blodfläckarna som orsakar dem . Vårtor och tatueringar kan också behandlas med laserkirurgi . De flesta laserbehandlingar kräver flera sessioner , men en del kan göras med en enda operation .

Hårborttagning

Laser kan förstöra hårsäckarna med värme . Lokalbedövningsmedel kan användas för att minska smärtan . Dock kan dessa vara farligt med laser operation på grund av oönskat och även allvarliga biverkningar. Vissa biverkningar som förknippas med laser hårborttagning är blåsor , missfärgning av huden, svullnad , rodnad och ärrbildning .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.