långsiktiga effekter av narkos

Anestesi används dagligen på sjukhus och kliniker över hela världen . Eftersom det är farligt att arbeta på en vaken patient , för att inte tala smärtsamma , är anestesi ges . Miljontals människor har haft anestesi i en eller annan form . De flesta människor studsa tillbaka snabbt från anestesi med några långsiktiga biverkningar

Vad är generell anestesi

Allmän anestesi är en ? medicinering eller en kombination av läkemedel som ges som förberedelse för operation . De resultat att neurologiska systemet att få sova , liksom stänga av vägar till hjärnan som gör att smärta kännas . Det finns flera olika typer av mediciner som kan ges , och beroende på ålder, vikt , hälsa av patienten , och typ av kirurgi , kommer läkaren att bedöma vilken som är bäst är Generell anestesi oftast bara används för större operationer som kräver en patient att sova en stund , eller för barn och äldre patienter som kanske inte kan tolerera förfarandet med lokalbedövning .

Short -Term Biverkningar av anestesi

anestesi kan ge biverkningar . De flesta av biverkningarna avklingar under en kort tid , från ett par timmar till en dag eller två . Hur patienten påverkas av anestesi kan bero på sådana saker som vilken typ av given anestesi och hur länge patienten var under anestesi , samt hälsa och patientens tillstånd . Ålder spelar också en roll , liksom storleken på patienten, och även om de är manliga eller kvinnliga . För dem som vaknar upp ur narkos och biverkningar , de flesta av dem är lindriga och kan vara i form av illamående och kräkningar, huvudvärk , trötthet, svaghet , dimsyn , halsont , yrsel , humörsvängningar och ovanliga drömmar .

eventuella långsiktiga biverkningar av anestesi

De flesta biverkningar , om de varar längre än några timmar efter anestesi , har sett så långt ut som cirka två veckor efter operationen. De vanligaste biverkningarna som ses i denna tidsram är huvudvärk , magont , svart avföring , kräkningar , förändringar i urinproduktion , gulfärgning av ögon eller hud och svaghet i handlederna eller ben . Det är inte klart om narkos producerar några extrema effekter på lång sikt . Studier på lab möss har visat att med äldre människor i synnerhet kan det finnas försämrats kognitiva färdigheter långsiktiga efter anestesi .

Expert Insikt i narkos

Eftersom alla är olika och varje operation är olika, och ibland det oväntade händer . Även om en generell anestesi är främst ett säkert , saker som anses ur normen kan hända . Om du har ett förfarande som kräver narkos , se till att ta del av något konstigt som händer dig efter ingreppet . Om du har ett symtom från bedövning som inte går bort , se till att låta din läkare vet om det . Eftersom narkos påverkar nervsystemet , kan människor med tidigare neurologiska problem se dem förvärras . Hålla nära kontakt med din läkare , och inte anta att någon varaktig effekt är normalt och kommer att försvinna på egen hand.

allvarliga risker vid narkos

Eftersom anestesi är manipulering av hjärnan av starka mediciner , finns det risker . Många av dem beror på patientens tillstånd att få bedövning och om de är att gå in på förfarandet synes friska utan några andra hälsoproblem. Den vanligaste hög risk komplikationer hjärtinfarkt, stroke , hjärnskador och död . Även om dessa problem är sällsynta , det finns alltid möjligheten att det oväntade händer .

överväganden vid med allmän narkos

De flesta människor klarar sig fint med narkos . Försöker att vara lugn innan en operation kan vara svårt , men om du litar på din läkare , kommer detta att en stor inverkan på hur du känner och har anestesi och förfarandet . En faktor är att se till att förfarandet är nödvändig . En annan är att se till att du är vid god hälsa innan det . Om du röker kan det vara klokt att sluta röka före din operation , så länge som möjligt . Detta kommer att bidra med andningssvårigheter som kan uppstå. Vila mycket och motion kommer också att hjälpa , eftersom du kommer att vara mer avslappnad och friskare .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.