åderbråck förfaranden

stödstrumpor

Den minst invasiva metoder för behandling av åderbråck bär stödstrumpor . Dessa elastisk strumpor också är slitna för att minska symtomen . De är antingen slitna från tårna till knäna eller tårna till toppen av benet. De fungerar genom att placera trycket på benet , vilket klämma venerna , därför förbättra cirkulationen. Medan de bidrar till att minska svullnad och trötthetskänsla i samband med åderbråck , kan kompressionsstrumpan botar inte ådror. De behandlar främst symptomen . Kompressionsstrumpan är i allmänhet på den första sak på morgonen och slitna hela dagen . De finns på de flesta Drug Stores .

Injektioner

scleroterapi är en typ av injektion terapi som kan göras utan operation . Det är i allmänhet utförs i läkarmottagningen, kräver endast en fin nål för att injicera skleroserande agens ( en irriterande kemikalie ) i slutet av åderbråck , vilket ledde till avsluta genom att skapa ärrvävnad inuti venen . Denna behandling fungerar bra på spindel vener och små åderbråck , särskilt de under knäet . Behandlingen är inte lämplig för stora venerna , särskilt de i ljumskarna , eller på människor som är feta . Som med alla behandlingar , kan komplikationer uppstå , även blodpropp eller blod läckage , vilket resulterar i ett blåmärke missfärgade område som kan ta månader att blekna . Vad bra, det finns alltid en risk för en allergisk reaktion på skleroserande agenten och den höga koncentrationen av salt i lösningen kan tillfälligt höja blodtrycket .

Kirurgi

Det finns två typer av kirurgi i första hand används för behandling av åderbråck : ambulatorisk phlebectomy och ven strippa . Med öppenvård phlebectomy gör kirurgen en rad med små punkteringar längs större åderbråck . Via dessa punkteringar , tar bort kirurger avsnitt av venen . Ingen sömmar behövs och det förfarande som sällan lämnar ärr . Detta förfarande sker i allmänhet under lokalbedövning i läkarmottagningen . Ven strippning är dock en mer allvarlig förfarande , vanligen under narkos eller epidural . Detta är det enda alternativet för att behandla den största ytan venerna i benen . Förfarandet förutsätter snitt vid ljumsken och vristen . Från ljumsken , är venen fästs . Via fotled snitt , är en tråd träs igenom venen , fram till bunden utanför anläggningen . När kabeln tas bort , drar ut venen .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.