återhämtning från hemorrhoidectomy

En hemorrhoidectomy innebär kirurgiskt avlägsnande av hemorrojder . En kirurg utför insatsen som ett öppenvården förfarandet eller kan kräva sjukhusvistelse , beroende på svårighetsgraden av hemorrojder . Även om en hemorrhoidectomy är en framgångsrik operation för att bli av med hemorrojder , kommer samarbetet med eventuella komplikationer och lång återhämtningstid. Korrekt behandling och vård efter en hemorrhoidectomy bidrar till ett enklare återvinning

postoperativ vård

efter frisläppandet från operationen , ta det lugnt för återvända hem . Använd någon som kuddar att sitta bekvämt . Normalt gör en donut-formad kudde sitter bekvämare . En gång hemma , Sitz bad hjälpa kirurgiska området läka , minska svullnad och är tröstande . En SITTBAD består av sammanträdet det drabbade området i en grund , varmt bad i saltvatten .

Vissa kirurger välja att stänga snitt med suturer , och andra väljer att lämna snitt öppen att läka . Den kirurgiska anläggningen kan ge bandage för att fånga upp eventuellt lakvatten från operationen . Ansök is förpackningar till området för att minska svullnad och smärta nivåer . Ligg med fötterna högt att avlasta det drabbade området .

Risker och komplikationer

De största potentiella riskerna med en hemorrhoidectomy blöder och infektion . Ibland orsakar ärrvävnad en förträngning av analkanalen . Detta orsakar svårigheter i avföring . Under läkningsfasen kan vävnaden följa väggen i anus , vilket leder till en fistel eller fusion . Det kan blöda lite när de passerar avföring . Denna blödning är normalt och inte en orsak till oro . Spontan blödning är en allvarlig komplikation .

När man ska ringa doktorn

Rapportera alla tecken på feber , svullnad, rodnad eller dränering i operationsområdet till läkaren omedelbart . Dessa symtom är tecken på möjliga sårinfektion . Dessutom rapporterar om en ökning svår smärta till kirurgen , eftersom detta är också en indikator på eventuell smitta . Blödning kan uppstå i den postoperativa perioden. Om det finns en oförmåga att urinera eller uträtta sina behov , meddela kirurgen direkt .

Diet

Omedelbart efter ett hemorrhoidectomy , förbrukar du en klar vätska kost . Efter tolerera klara vätskor , sakta introducera fast föda . Med avföring mjukgörare hjälpmedel för att göra avföringen hanterbara att passera . Ökat vätskeintag uppmuntras att minska risken för förstoppning . Fiberrika livsmedel , såsom bönor och hela korn bröd , uppmanas också att undvika förstoppning .

Återhämtningstid

En komplett hemorrhoidectomy återvinning varierar mellan individer . Allt från 6 till 8 veckor är den typiska tidsram . En återgång till arbetet är säkert efter cirka 10 dagar , och efter att du har godkänts av kirurgen . Undvik tunga lyft i 2 till 3 veckor .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.