hur lång tid tar det att ta bort en keloid ?

Vad är en keloid ?

En keloid , som ibland kallas keloid ärr , är en massa av typ 1 och typ 3 kollagen som snabbt växer över omgivande hud , Ofta på platsen för en läkt hud skada . De kan vara blank , fibrösa noduli eller företag , lesioner seg och har en lila eller rosa färg . De är formade på ett oregelbundet sätt och växa sig större med tiden . De brukar inte läka ut ärr . Keloider är inte smittsam, och medan de är godartade de ger kraftiga smärtor , klåda och förändringar av textur . De är ibland förväxlas med hypertrofiska ärr , men hypertropic ärr växer inte mycket större än såret . Keloider kan växa i all evighet . Keloider kan börja efter skada , operation , akne , brännskador och repor .

keloid borttagning

En person som har förmågan att bilda en keloid kan få chansen att bilda flera keloider . Därför är en av de bästa sätten att behandla en keloid att undvika piercingar , tatueringar eller andra hud förfarande efter att få din första keloid . Ingen behandling av keloider har varit 100 procent effektiva , så svaret på hur lång tid det tar att ta bort ärr varierar kraftigt från person till person . I vissa fall är keloid aldrig helt tas bort , men det kan hanteras ganska bra . Kirurgiska behandlingar kan tyckas vara det snabbaste sättet att bli av med keloid , men det finns en stor chans att keloid återkommer med förmågan att bli ännu större . Normalt är operation i kombination med andra metoder för att förbättra chansen att få bort . Keloider kan vara tillplattad och har irritation bort med behandlingen av en laser . Flera behandlingar kan behövas , och försäkringsskydd kan vara ett problem . Kryoterapi har visat att platta keloider genom att frysa dem med flytande kväve , men det finns en möjlighet att området för behandling kommer att växa mörkare . Om den används snabbt efter ett kirurgiskt ingrepp och vid den första iakttagelsen av en keloid kan strålbehandling användas med viss framgång . Det finns fall där avlägsnandet eller riktning behandlingar har orsakat keloid aldrig att återvända i en tidtabell för omedelbart till sex veckor eller så . I vissa fall behandling inte är effektiv .

Ytterligare behandling

Många utvärtes bruk eller injektion metoder har använts för att motverka effekterna av keloider . Dessa behandlingar används i samband med avskaffandet rutiner för att minska risken för en keloid avkastning . Injektioner med kortison används ibland för att platta till keloider , men de kan öka rodnad . Skivor av silikongel sträckte över området av ärret i flera timmar om dagen under loppet av några månader är ett rekommenderat sätt att behandling-men det är en lång behandling och kan öka klåda vid platsen för bandage . På samma sätt kan kompressionsbandage sliten i flera månader minska keloid storlek . Andra geler som nämns men inte fullt testad på Internet ingår mederma , contactubex gel , hexilak gel , snigel helix mucin och interferon . Som alltid , före själva behandlingen använder någon produkt , rådfråga läkare först .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.