hur lång tid tar svullnad senast efter en bukplastik ?

Full Bukplastik

En fullständig bukplastik kommer att kräva en omfattande läkningsprocess. I förfarandet är ett snitt över hela nedre delen av buken , ovanför blygdbenet . Buken huden dras från bukväggen . Bukväggen muskler är spända och sys ihop . Varje överflödig hud tas bort och en ny navel skapas . Alla snitt kommer antingen sys eller häftas fast.

Svullnad

På grund av den typ av snitt med bukplastik , smärta och svullnad kan vara betydande. Men människor som är vid god hälsa tenderar att återhämta sig snabbare . Enligt Mayo Clinic , svullnad kan vara allt från sex veckor till tre månader . Buken bindemedel kommer att placeras runt midjan efter operationen för att minska svullnaden . Ärrbildning kommer också att verka som om det är svullet inom de första månaderna, men ärrbildning kommer att bli mindre svullna efter cirka nio månader .

Partiell Tummy Tuck

En partiell bukplastik är mindre invasiv än en full bukplastik . Snittet i en partiell bukplastik är mindre, så återhämtningstid kommer att vara mindre omfattande . Fettsugning kan ingå i bukplastik förfarandet för att kontur midjan mer . Operationen kan göras på en dag , och du kommer att släppas samma dag , om det inte är en komplikation .

Partiella och svullnad

svullnad med en partiell bukplastik är inte ett så stort med en full bukplastik . Som med en full bukplastik , kommer en buken bindemedel placeras runt midjan för att minska svullnad . Svullnad kommer att vara betydande under de första veckorna, men med sex veckor till två månader , svullnad bör avtagit .

utökad Bukplastik

En förlängd bukplastik tar bort hud från buken , samt sidorna och höft regionen . Denna typ av operation utförs vanligtvis på personer som har förlorat stora mängder vikt . Ett snitt läggs över hela buken och runt till baksidan av höften . Magmusklerna dras tight och sys och en ny navel skapas . Alla överflödig hud tas bort , och snittet är sedan sys .

Svullnad efter en längre Tuck

En utvidgad bukplastik är en dramatisk förfarande som kan innebära mycket smärta och svullnad . Sanering Rören placeras i snitt för att hjälpa dränera vätska från såret . Svullnad och blåmärken är betydande inom de första dagarna av förfarandet . Detta är normalt. Men om du börjar uppleva illamående /kräkningar , feber över 101 grader Fahrenheit , och smärta som inte kan lindras med smärtstillande medicin , uppsök omedelbart läkarvård , eftersom detta är ett tecken på infektion . Svullnad med förlängd bukplastik bör lösa inom sex veckor till två månader.

Risker

Att få en bukplastik medför vissa risker. Enligt Mayo Clinic , kan du bli mottagliga för smitta , seroma ( vätska som samlar under huden ) , hematom ( blod som grupperar under huden ) och en minskad känsla av buken. Andra risker kan omfatta blödning , allergisk reaktion mot anestesi och fula ärr . Rökning kan öka risken för komplikationer och större ärr .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.